EL vinker farvel til SU-forhandlinger

28. februar 2013 15:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EL vinker farvel til SU-forhandlinger
Billede mangler

Enhedslisten skulle ikke bruge lang tid på at konkludere, at det er så godt som umuligt at nå til enighed med uddannelsesminister Morten Østergaard (R) om en reform af SU-systemet.

 

SU-ordfører Rosa Lund (Ø) forklarer efter torsdagens møde med ministeren, at der ikke er lagt op til nye forhandlinger mellem Enhedslisten og uddannelsesministeren.

»Enhedslisten er ikke en del af forhandlinger, der handler om at skære i SUen. Det går vi aldrig med til,« siger Rosa Lund.

Regeringen lægger i sit udspil til en SU-reform op til, at reformen skal give to milliarder kroner til statskassen. Det skal blandt andet ske ved at skære i SUen for hjemmeboende, men Enhedslisten afviser kategorisk at skære i SUen.

Liberal Alliance har også været til møde med Morten Østergaard, og her var tonen tilsyneladende noget anderledes. Forskningsordfører Villum Christensen (LA) kalder det et »super godt møde«.

»Jeg kan ikke se, at det ikke skulle være realistisk, at vi kan finde hinanden, men de øvrige partier skal selvfølgelig også være med på den,« siger han.

Hverken Liberal Alliance eller Enhedslisten er med i SU-forligskredsen, som derfor skal nikke til, at LA kan indgå i de fortsatte forhandlinger. Forligskredsen mødes torsdag aften.

Liberal Alliance vil blandt andet arbejde for, at studerende på SU kan tjene, hvad de vil, hvis de samtidig klarer sig godt på studiet og går til deres eksamener.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu