ANNONCE

Elbiler har denne skjulte fordel

18. januar 2021 14:20 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Nu er der endnu en god grund til at investere i en elbil

Elbiler har denne skjulte fordel
Elbiler er nemmere at vedligeholde end benzin- og dieselbiler. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Bilejere, som er på udkig efter en ny bil, har en fordel, hvis de beslutter sig for at købe en elbil. Den er nemlig markant nemmere at vedligeholde end benzin- og dieselbiler.

Det skriver Applus Bilsyn i en pressemeddelelse. De har deres informationer fra en rapport, som Green Energy Consumers Alliance står bag.

Færre reparationer

Sammenlignet med biler, der har brændstofdrevne motorer, så er eldrevne biler markant enklere opbygget. Det betyder, at der er færre ting, som i løbet af årene bliver slidt og skal udskiftes.

– Elbiler har hverken motor eller gearkasse, og det vil sige, at der ikke medfølger almindelige sliddele såsom oliefilter, luftfilter, tændrør, kobling, udstødning, som kan gå i stykker og skal udskiftes. Eller f.eks. kølervæske der skal påfyldes, oplyser ansvarlig for teknik og kvalitet hos Applus Bilsyn, Paul Christensen.

Så Applus Bilsyn forudser et fald i antallet af reparationer, når flere og flere danskere formentlig skifter den brændstofdrevne bil ud med en elbil.

Sparer 25.-30.000 kroner

IFA, det tyske Institut for Bilindustrien, vurderer, at vedligeholdelses- og reparationsomkostningerne for elbiler er cirka 35 procent lavere.

Udskifter man eksempelvis en 10 år gammel Citroen Grand Scenic, som har kostet omkring 75.000-100.000 kr. i samlede reparationer, med en elbil, sparer man omkring 25.000 til 35.000 kroner.

Der er ikke lutter fordele ved elbiler

Salget af elbiler er for alvor steget i 2020, og set i lyset af de politiske meldinger går udviklingen nok kun én vej.

I bestræbelserne på grøn omstilling sigter Regeringen mod at have omkring 775.000 el- og hybridbiler kørende på vejene inden 2030.

Typisk begrunder elbilsejere valget af en elbil med, at den er miljøvenlig, at der er kommet nye fede modeller på markedet, og at der er lav beskatning på grønne biler.

Der er dog også ulemper ved at eje en elbil. Kabelforbindelserne i elbiler bliver slidte med årene, og det samme gør batterierne, der skal op- og aflades.

Desuden slider det på ladestik og stikkontakter, når bilerne dagligt skal kobles ind og ud af stikkontakten hjemme i garagen eller ved en ekstern ladestander.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu