Elektrikere fik værn mod social dumping

5. marts 2012 12:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Elektrikere fik værn mod social dumping
Billede mangler

13.000 elektrikere får nu bedre muligheder for at kigge arbejdsgiverne i kortene og sikre sig, at de ikke bliver udkonkurreret af underbetalt østeuropæisk arbejdskraft.
Det fremgår af den overenskomst, som Dansk El-Forbund søndag indgik med installatørernes arbejdsgiverorganisation, Tekniq.
“Vi fået skærpet vores arbejdsgiveres pligt at oplyse navn og CVR-nummer på deres underleverandører, så vi bedre kan rejse faglige sager, hvis de ikke er overenskomstdækkede,” siger Jørgen Juul Rasmussen, formand for Dansk El-Forbund, til Newspaq.
Overenskomsten bød ligesom de øvrige forlig i byggeriet på beskedne 1,35 og 1,40 kroner mere i timen, mens genetillæggene stiger med 1,40 kroner begge år.
På det sociale område, barsel og barns første sygedag, stiger timelønnen med tre kroner. Satserne er de samme som i industrien og byggeriet.
“Vi har fået en mere fleksibel barsels- og fædreorlov og desuden bedre satser under barselsorloven. Og i lighed med Industriens overenskomst har vi fået forbedret pensionsopsparinger for kvinder på barsel,” siger Jørgen Juul Rasmussen.
Overenskomstforliget rummer også en ny seniorordning for elektrikerne. I lighed med Industriens overenskomst, så kan elektrikerne nu få dele af deres pensionsopsparing konverteret til nedsat tid eller seniorfridage fra fem år før, de går på folkepension.
Han kalder det desuden et fornuftigt forhandlingsresultat, da elektrikerne ikke som modydelse for de opnåede goder har måttet afgive yderligere fleksibilitet.
“Det er på den økonomiske side et billigt forlig,” siger Jørgen Juul Rasmussen, men understreger, at lønforhandlingerne foregår lokalt inden for elektrikerbranchen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu