ANNONCE

Elev hacker intranet: 12.000 elever skal skifte password

27. juni 2019 11:49 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En elev på en folkeskole i Vejle har hacket ElevIntra-systemet. Nu skal 12.000 elver have et nyt password til systemet.

Elev hacker intranet: 12.000 elever skal skifte password
En elev fra en folkeskole i vejle har hacket Vejle Kommunes ElevIntra-system. Det betdyer, at 12.000 elever skal have nyt password. Foto: Scanpix

Vejle Kommune opdagede, at der var sikkerhedsbrud i kommunens ElevIntra-system. En elev fra en unavngiven folkeskole i Vejle har nemlig hacket sig ind i systemet.

Det betyder, at eleven har haft adgang til andre elevers skolematriale. Derfor skal 12.000 elever nu have nyt password.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Hacket ElevIntra

En elev fra en unavngiven folkeskole i Vejle, har hacket sig ind på Vejle Kommunes ElevIntra-system, hvor elever har deres opgaver, præsentationsmapper og elevmapper liggende.

Af hensyn til eleven, der har stået bag hackerangrebet, har Vejle Kommune valgt ikke at angive navnet på folkeskolen, som eleven går på.

Vejle Kommune blev klar over, at der var et problem, da de oplevede uregelm√¶ssigheder i elevsystemet den 18. juni. Efter en n√¶rmere unders√łgelse fandt de ud af, at systemet var blevet hacket.

Vejle Kommune har anmeldt hændelsen til Datatilsynet og politiet.

Skifte password

Konsekvensen af hackerangrebet er, at 12.000 skoleelever i kommunen skal skifte password.

РDer er en teoretisk mulighed for, at oplysninger fra ElevIntra kan være delt med andre. Derfor har vi af hensyn til datasikkerheden valgt, at alle elever skal skifte password til Uni-Login, som er det digitale id, som giver adgang til elevsystemet, siger Chefen for uddannelse og læring i Vejle Kommune, Ulla Riisbjerg Thomsen til Vejle Amts Folkeblad.

Sommerferien

Det er altså 12.000 elever, der skal nå at få sit nye Uni-Login, som er det, der giver eleverne adgang til til ElevIntra-systemet, inden sommerferien.

Chefen for uddannelse og læring i Vejle Kommune meddeler, at de allerede nu har nulstillet elevernes password samt opfordret skolernes ledelse til at sikre, at eleverne får deres password inden sommerferien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu