Elever på erhvervsskolerne bliver ældre og ældre

13. marts 2013 22:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Elever på erhvervsskolerne bliver ældre og ældre
Billede mangler

I dag er elever på erhvervsskolerne som regel fyldt 28 år, når de afslutter deres uddannelse. Til sammenligning er en nyuddannet ingeniør kun lige blevet 26, mens en jurist eller en økonom typisk er 27,5 år.

 

Elevernes gennemsnitsalder bliver højere år for år, viser nye beregninger, som LO har gennemført på baggrund af tal fra Undervisningsministeriets statistikbank, Uni-C. Det skriver Ugebrevet A4.

Tallene viser, at den gennemsnitlige alder for nye elever på erhvervsskolerne siden 2007 er steget fra 20,7 til 21,8 år.

I samme periode er alderen på frisører, laboranter og klejnsmede steget fra 27,6 til 28,1 år, når de får deres svendebreve.

At en nyuddannet mekaniker eller konditor er tæt på 30 år viser, at erhvervsuddannelsessystemet befinder sig i en stor krise, fastslår uddannelsesforsker Bjarne Lundager Jensen. Som vicedirektør i den politisk uafhængige tænketank DEA har han i mange år fulgt udviklingen på erhvervsuddannelserne.

»Det er vigtigt at se i øjnene, at vi i dag har så drastiske fald i tilgangen af unge til erhvervsuddannelserne, at vi har behov for radikale reformer og helt nye måder at tilrettelægge vekseluddannelserne på, så det igen bliver attraktivt for de helt unge at blive faglært,« siger han til Ugebrevet A4.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) erkender, at systemet ikke fungerer tilfredsstillende, men afviser at tage stilling til konkrete forslag med henvisning til, at et udvalg lige nu arbejder på anbefalinger til en reform af erhvervsuddannelserne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu