Elever tilbage på skolebænken efter massakre

2. januar 2013 19:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Elever tilbage på skolebænken efter massakre
Billede mangler

For første gang siden skoleskyderiet i den lille amerikanske by Newtown skal eleverne tilbage i skole. Det bliver imidlertid i helt nye omgivelser.
 Af: Rasmus Boserup, Berlingske Nyhedsbureau
 
USA: Skolelever og personale fra Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, vender torsdag tilbage til skolebænken for første gang siden skoleskyderiet i december, hvor 20 små børn og seks voksne blev dræbt af den 20-årige Adam Lanza, skriver abcnews.com.
 Læs også: Drabene fortsætter i USA efter skolemassakre
 
Eleverne skal imidlertid ikke tilbage til de oprindelige rammer, men kommer til at opholde sig i en anden bygning i en anden by, hvor deres gamle klasseværelser er blevet fuldstændigt genskabt. De nye omgivelser er på den tidligere Chalk Hill Middle School i byen Monroe cirka ni kilometer fra Sandy Hook Elementary School.
 
Donna Page, som skal være midlertidig skoleleder efter den dræbte leder Dawn Hochsprung, har tidligere været skolens leder, men lod sig pensionere i 2010. Hun vil sikre, at skolestarten bliver så skånsom som overhovedet muligt.
 
– Monroe og Newtown arbejder nat og dag for at rammerne er sikre på Chalk Hill og står klar til os, når vi kommer, har Donna Page ifølge abcnews.com. skrevet på skolens hjemmeside.
 Læs også: USAs våbenlov til debat
 
Onsdag var skolen vært for en slags »åbent hus« for forældre, men ifølge Donna Page vil forældre også få mulighed for at tage med deres børn i skole, når undervisningen begynder torsdag.
 
– Jeg kan forsikre, at vi er meget forstående, hvis mange forældre gerne vil være sammen med deres børn de første dage, og det er de meget velkomne til, tilføjede Page.
 
For at genskabe klasseværelserne på bedste vis har lærere taget billeder af de gamle klasseværelser på Sandy Hook Elementary School og forsøgt at placere alt lige fra kridt på bordene til tegninger på væggene på nøjagtigt samme måde som før skyderiet. Samtidig har man foretaget så mange sikkerhedsforanstaltninger, at skolen ifølge byrådsmedlem Steve Vavrek bliver den mest sikre i USA, skriver nyhedssitet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu