ANNONCE

Elevers kritik får rektor til at stoppe

22. november 2019 10:56 | Af: Ritzau Fokus

Vinca Wiedemann stopper som rektor på Den Danske Filmskole efter hård kritik fra elever og filmfolk.

Elevers kritik får rektor til at stoppe
Elever fra filmskolen i København har blokeret indgangen til skolen. Foto: Philip Davali/Scanpix

Vinca Wiedemann stopper som rektor på Den Danske Filmskole efter en periode med hård kritik fra eleverne, der har krævet hendes afgang og blokeret indgangen til skolen. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Eleverne har været utilfredse med Vinca Wiedemann – herunder at undervisningen er blevet for akademisk. Det har betydet mere fælles undervisning og færre praktiske øvelser.

– Situationen på filmskolen er uholdbar. Skolen har brug for opbakning fra elever, lærere og branchen, siger kulturminister Rasmus Prehn (S).

– Den opbakning er der desværre ikke længere. Det er både rektor Vinca Wiedemann og Kulturministeriet enige om. Derfor stopper Vinca Wiedemann nu som rektor.

– Uanset at Vinca Wiedemann har ydet en stor indsats, så må personspørgsmål ikke komme i vejen for filmskolen og dansk films fremtid. Nu er der brug for, at lærere, elever og ledelse finder sammen om deres skole igen, siger Rasmus Prehn i pressemeddelelsen.

Filmfolk støttede elever

Allerede i januar udsendte elever på skolen en mistillidserklæring til Vinca Wiedemann, som 87 af skolens 96 elever havde skrevet under.

Så sent som tirsdag i denne uge afviste Vinca Wiedemann at stoppe som rektor trods kritikken mod hende. Hun har siddet på posten siden 2014.

Kritikken fra eleverne har også fået opbakning fra en lang række filmfolk.

264 filmfolk underskrev tidligere i denne uge en støtteerklæring, hvor de bakkede op om elevernes kritik.

Prominente navne som Jørgen Leth, Iben Hjejle, Piv Bernth, Niels Arden Oplev og Nikolaj Arcel var blandt underskriverne.

Kulturministeriet har ansat Bo Damgaard som midlertidig rektor for filmskolen.

Han har på det seneste arbejdet som konsulent i filmbranchen, men har tidligere været direktør for Filmfyn og programchef på TV2.

Samtidig er der sat en proces i gang for at finde en permanent afløser for Vinca Wiedemann.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu