Elformand har intet hørt om helligdage

14. maj 2012 12:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Elformand har intet hørt om helligdage
Billede mangler

Danskerne skal slå koldt vand i blodet. Regeringen og arbejdsmarkedets parter er ikke blevet enige om at droppe endnu en helligdag udover store bededag.
Sådan lyder det fra formanden for Dansk Elforbund, Jørgen Juul Rasmussen, der sidder i LO’s bestyrelse.
– Det seneste, jeg har hørt var i tirsdags, hvor vi fik at vide, at regeringen ville indkalde til forhandlinger inden for 14 dage. Så jeg synes, man skal tage det stille og roligt, siger han fra Sydney i Australien.
Ifølge dagbladet Børsen var regeringen og fagbevægelsen ellers enige om at aflive to helligdage.
Bliver dagene fjernet vil fagbevægelsen kunne opfylde kravet om at skaffe fire milliarder kroner til statskassen. Regeringen skal så til gengæld levere bedre uddannelse af arbejdsstyrker, et mere fleksibelt dagpengesystem og bedre aktivering.
Fjerner parterne de to helligdage skal det ikke stemmes hjem ved kommende urafstemninger efter overenskomstaftaler. Folketinget skal derimod beslutte, om danskerne skal på arbejde i stedet for at have fri.
Men Enhedslisten afviser sammen med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti at lægge stemmer til at fjerne både store bededag og den helligdag, som nu er i spil, og som kan være skærtorsdag eller 2. pinsedag.
Fra arbejdsgiverne lyder meldingen fra Dansk Arbejdsgiverforening, at man ikke vil kommentere emner, der kan komme på forhandlingsbordet, i offentligheden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu