Ellemann: »Jeg kommer til at savne Lykketoft«

13. marts 2013 08:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ellemann: »Jeg kommer til at savne Lykketoft«

Uffe Ellemann Jensen (V) og Mogens Lykketoft (S) har noget til fælles: De er begge politiske veteraner, de har begge været udenrigsministre og partiformænd, de har et fælles tv-program og de er begge dybt engagerede i udenrigspolitik. Men med hver deres politiske overbevisning.

 

Uffe Ellemann Jensen lægger ikke skjul på, at han mener, at Lykketoft er den helt rigtige at sætte i spidsen for FN’s Generalforsamling.

»Jeg vil bestemt komme til at savne Lykketoft herhjemme, men så må jeg jo besøge ham i New York«, siger Uffe Ellemann-Jensen til BT.

Han sparer ikke på roserne, når det gælder Lykketofts kandidatur.

»Han er en overmåde god kandidat. Jeg håber virkelig, at han får posten. Det vil være en stor fjer i hatten for Danmark og også for ham selv, naturligvis«.

Spørgsmål: Hvorfor vil han være god på posten?

»Lykketoft har den helt rigtige baggrund. Han har været udenrigsminister og har mange års parlamentarisk virke bag sig. Samtidig har han de senere år været hævet over det daglige parlamentariske arbejde som formand for Folketinget«.

Spørgsmål: Hvad er det konkret, han kommer til at sidde med?

»Posten som formand for FNs Generalforsamling er en indflydelsesrig post, men ikke en magtfuld post. Han vil komme til at sidde som mødeleder og forhandlingsleder. Han skal først og fremmest lytte til landenes forskellige synspunkter, men skal ikke selv komme med de gode ideer«.

»Jeg er helt sikker på, at han vil gøre en stor og fin indsats på den post«.

»FN har altid fyldt meget i Danmark, men udover de planlagte emner, vil der også altid være de samme gamle ballader, der dukker op med jævne mellemrum. For eksempel situationen i Mellemøsten og generelt, når landene ikke kan enes«.

»Samtidig er det er en elegant timing, da det passer med at han kan tiltræde lige efter næste valg, hvor vi efter alt at dømme har fået en ny regering«, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Ellemann afviser, at han selv kunne have lyst til at prøve kræfter med posten.

»Nej, jeg er for gammel. jeg er ude over den dato, hvor man kommer i spil til en toppost. Det er Lykketoft ikke. Tværtimod«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu