EM-nederlag skuffer landstræner

17. februar 2013 18:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EM-nederlag skuffer landstræner
Billede mangler

Det fik store konsekvenser for Danmark ved hold-EM i badminton, at landstræner Lars Uhre havde valgt at lade Jan Ø. Jørgensen og Tine Baun blive hjemme.

Uden sine to topnavne, der forbereder sig til næste måneds vigtige All England-turnering i Birmingham, blev det til et nederlag på 0-3 i finalen mod Tyskland. Dermed må Danmark for første gang overgive den europæiske badmintontrone siden 1994.

–  Selvfølgelig er jeg skuffet. Selv uden Tine og Jan Ø. havde jeg håbet og troet på, at vi kunne vinde, siger Lars Uhre i telefonen fra Rusland, hvor turneringen er blevet spillet den seneste uge.

Lars Uhre nægter dog at lade sig slå ud af nedturen.

– Vi gik ind til EM med en tro på, at vi kunne vinde. Men som turneringen udvikledes sig, må vi erkende, at vi er sårbare. Tyskerne fortjener ros. Jeg synes dog ikke, at man kan sige, at de har overhalet os. Hvis man sammenligner deres resultater med vores gennem det seneste år, mener jeg, at vi stadig er stærkere end dem, siger Lars Uhre.

Danmark indledte EM-finalen med at tabe de to singler. Line Kjærsfeldt fik ikke et ben til jorden overfor Juliane Schenk og tabte i to sæt, mens Hans-Kristian Vittinghus led nederlag til Marc Zwiebler i tre sæt.

– Dermed var vi bagud 0-2. Presset var derfor stort inden de sidste tre doubler. Her stod vi desværre ikke distancen. For da Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl tabte damedoublen, blev hverken herre- eller mixeddouble spillet, siger Lars Uhre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu