EM til Danmark?

14. november 2012 17:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EM til Danmark?
Billede mangler

Danmarks EM-gruppekampe kan blive spillet i Parken. Lyder det ikke som en velkommen ting? Faktisk kan det blive en realitet fra år 2020, men begejstringen for forslaget er ikke videre stor hos hverken DBU eller udenlandske klubber.
 
UEFAs præsident, Michel Platini, ønsker at omstrukturere EM-slutrunderne fra og med år 2020, så fodbolddanmark med stor sandsynlighed vil kunne opleve EM-bold i Parken. Men det er umiddelbart ikke særlig tiltalende i DBU.
 
– Hvis det er mellem nationer, som ikke siger danskerne noget, så er det formentlig ikke særlig spændende. Vi er nødt til at vide mere om, hvordan man vil føre det ud i livet, hvis det skulle komme der til, at man ikke kan finde nogle egnede værtsnationer til en slutrunde, siger generalsekretær i DBU, Jim Stjerne Hansen.
 Gnisten vil forsvinde
Hvis det lykkedes Michel Platini at trumfe sit forslag igennem, vil to hold i hver af de seks grupper under EM-slutrunderne bliver vært for kampene. De to hold bliver udvalgt efter deres placering på FIFAs verdensrangliste, mens kvartfinalerne, semifinalerne og finalen tildeles ét og samme land som i den nuværende ordning.
 
I Tyskland er meningerne om forslaget delte, selvom landet med sin konstante høje placering på ranglisten mere eller mindre ville være sikker på at kunne spille sine slutrundekampe i Berlin.
 
– Jeg synes, det er bedre, at man afholder det i ét land. Det har mere festkarakter, siger Stuttgarts sportsdirektør, Fredi Bobic, ifølge Bild.
 
Samme holdning finder man længere nordpå i Hamborg.
– Jeg synes, at det vil være bedre at holde så stor en turnering i ét land, da det skaber flere erindringer efterfølgende, siger Hamburg SVs træner, Thorsten Fink.
 Platini presser på
Selve idéen luftede Michel Platini for første gang i sommer. Men nu presser franskmanden meget på for at få gennemført sine planer. Fornylig kunne han berette, at han allerede i starten af december vil fremlægge planerne for UEFAs eksklusiv-komite, der vil træffe en beslutning i starten af det nye år.
 
– Vores umiddelbare reaktioner er, at det er okay. Men det vil give en masse logistikudfordringer, og det vil give en masse udfordringer i forhold til sikkerheden og sådan noget, siger Jim Stjerne Hansen.
 
Idéerne til den nye turneringsform kommer sig af, at antallet af deltagende lande fra og med slutrunden i Frankrig 2016 vil stige fra 16 til 24. Det vil derfor blive for dyrt for kun ét eller to lande at skabe infrastruktur, stadioner, lufthavne, etc., mener Michel Platini.
 
Kilde: BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu