Embedsmand: Cypern har aftale om bankafgift på plads

23. marts 2013 21:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Embedsmand: Cypern har aftale om bankafgift på plads
Billede mangler

CYPERN: De omfattende cypriotiske forhandlinger om en bankafgift kan være faldet på plads. Det fortæller en højtstående embedsmand til nyhedsbureauet Reuters. Endnu har ingen officielle kilder bekræftet en aftale.

 

Ifølge embedsmanden er Cypern lørdag aften nået til enighed med EU og Den Internationale Valutafond, IMF, om, at der indføres en bankafgift på 20 procent på konti med indeståender på mere end 100.000 euro.

Afgiften gælder alle konti i landets største bank, Bank of Cyprus, mens der for andre banker bliver en afgift på fire procent for konti med tilsvarende indeståender.

Hvis Cypern skal undgå et bankkollaps, er den lille middelhavsø nødt til at have en redningsplan klar, inden deadline udløber mandag.

Republikkens finansminister, Michalis Sarris, sagde tidligere lørdag aften, at der er sket »betydelig fremgang«, når det gælder om at få en økonomisk aftale på plads med den såkaldte trojka bestående af EU og Den Internationale Valutafond, IMF, samt Den Europæiske Centralbank.

Cyperns parlament har tidligere stemt nej til en redningspakke fra trojkaen, fordi den også lagde en afgift på de cypriotiske småsparere.

Hvis man skal tro meldingen fra embedsmanden, så ser de ud til at gå fri med den nye aftale.

Udviklingen på øen følges tæt af de øvrige eurolande, hvis finansministre mødes i Bruxelles søndag for at diskutere, hvordan man kan løse Cyperns krise.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu