Embedsmand lavede »forsikringsnotat« til sig selv

28. februar 2013 12:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Embedsmand lavede »forsikringsnotat« til sig selv
Billede mangler

En embedsmand i Skatteministeriet var så bekymret, da ministeriet blev blandet ind i den konkrete sag om, hvorvidt Stephen Kinnock var skattepligtig i Danmark eller ej, at han lavede et »forsikringsnotat« til sig selv. Det skriver bt.dk.

 

Embedsmanden, kontorchef Carsten Vesterø, var bekymret for, om ministeriet kom for tæt på sagen, fortalte han foran skattesagskommissionen torsdag. Det blev han, da han fik besked på, at der skulle holdes et møde mellem ministeriets juridiske eksperter og Skat København, der behandlede Thorning-parrets skattesag sommeren 2010.

»Jeg blev bekymret, fordi det lige netop var i denne her konkrete sag. Jeg tænkte: Uha! Skal vi nu blandes ind i det på den måde,« sagde Carsten Vesterø under afhøringen.

Derfor lavede han et notat til sig selv.

»Omkring 4. august får jeg af Winnie Jensen (fagdirektør i Skatteministeriet, red.) at vide, at Steffen Normann Hansen har lovet Peter Loft og ministeren, at vi skal have en snak med Skat København. Jeg syntes, at det var en lidt dårlig ide. Jeg skrev det ned, fordi jeg tænkte, at det kunne være nyttigt senere hen,« sagde Carsten Vesterø.

»Jeg syntes ikke, at det var nogen særlig god ide. Det snakkede jeg med Ivar Nordland (fagdirektør i Skatteministeriet, red.) om, og han syntes heller ikke, at det var en god ide,« tilføjede han.

Bekymringen fik ham til at ringe til ministeriets daværende departementschef, Peter Loft, som var på ferie:

»Jeg ringede så til Peter Loft, der vist var i Nice, som sagde, at hvis det bare var på det generelle plan, så gik det nok.«

Dialogen endte med, at Carsten Vesterø sammen med to juridske eksperter tog et møde den 30. august 2010 med Skat København med en drøftelse af generelle spørgsmål om skattepligt.

Mødet og ministeriets overvejelser om mødet er relevant for kommissionene, fordi den undersøger, hvorvidt Skatteministeriets folk, herunder daværende minister Troels Lund Poulsen (V), gik for vidt i sin interesse for oppositionslederen og hendes mands skattesag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu