ANNONCE

Emil Erichsens nye hverdag: Jeg er priviligeret

15. januar 2020 12:36 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Emil Midé Erichsen er gået i sin far og farfars fodspor. Hans store lyst til at formidle har kastet ham ud i nye eventyr væk fra sejlbåden.

I marts 2014 stiftede danskerne første gang bekendtskab med Emil Midé Erichsen. Han drog sammen med sin bror Theis ud på en tre år lang rejse rundt om jorden i sejlbåden Havana.

Siden har han og familien været fast inventar på TV 2, hvor man har kunnet følge flere togter. Senest en tur op langs den norske kyst.

Artiklen fortsætter efter videoen

Når Emil Midé Erichsen ikke står ved roret på en sejlbåd, så står han på scener rundt omkring i det danske land, hvor han giver tilhørere en idé om, hvad der faktisk sker på en båd, der er på havet i længere tid.

– Jeg har jo været på landevejene de sidste mange år, hvor jeg har været priviligeret, fordi jeg har været meget rundt og fortælle vores historie, siger han til Newsbreak.dk.

Spritnyt foredrag

Den 29-årige Emil Midé Erichsen er efterhånden en erfaren fyr, der indtager scenen i Kulturhuset Grindsted, hvor han skal holde foredrag. Et liv på landevejen med adskillige foredrag er efterhånden blevet hans hverdag.

Men i 2020 kan tilhørere vente sig noget helt nyt.

– Det er et spritnyt foredrag, så jeg kan godt selv blive lidt i tvivl om, hvad det er, det handler om, siger Emil Midé Erichsen grinende og fortsætter:

– Nej, det kommer til at handle om noget af det gamle; Det vil sige jordomsejlingen med Havana, hvor jeg ikke dykker så meget ned i oplevelserne, men mere i, hvad det vil sige at være mange ombord på en båd. Hvordan er det, vi får det til at fungere i den trykkogger, som det nogle gange kan være derude, og hvad i alverden vi får tiden til at gå med.

Den erfarne sejler forsøger at give tilhørere et blik bagom alt det, de har set på TV i programmer som Kurs mod fjerne Kyster og det nyeste skud på stammen, der blev sendt i efteråret, Kurs mod nord.

Et blik bagom

Turen mod nord med skibet Wallenberg er også på dagordenen, når Emil Midé Erichsen holder foredrag, og så påpeger han også to andre ting, der ligger ham meget nært.

– Så snakker jeg lidt om de oplevelser, vi har haft derude i forhold til klima og miljø, og hvad vi har oplevet på den konto rundt omkring i verden uden at gøre mig selv til klimaforsker. Til sidst vil jeg snakke lidt om det at have stiftet min egen lille familie og begyndt at rejse med den.

For netop på turen langs Norges kyst er Emil Midé Erichsen blandt andet omringet af sin egen lille familie bestående af kæresten Louise og deres søn Hugo på knap to år.

Følge i fars og farfars fodspor

Lidt ligesom at Emil Midé Erichsen har fået smag for sejlerlivet fra sin far Mikkel Beha Erichsen og sin farfar Troels Kløvedal, så er idéen om at holde foredrag også stærkt inspireret af de to.

– Der skulle nogle penge i kassen, efter vi kom hjem fra den rejse, siger han grinende og fortsætter:

– I virkeligheden var det mere en lyst til at prøve at formidle den rejse, ikke fordi at rejsen i sig selv er exceptionel, for vi har ikke opdaget noget nyt, som ikke har været set før. Men det ligger jo til familien at formidle, hvad vi ser og oplever. Jeg havde lyst til at prøve at gå lidt i fars og farfars fodspor og sætte ord på det, så det ikke kun er billeder. Det var en interessant øvelse, og så har der været en efterspørgsel, der har gjort, at jeg har kunnet komme ud og fortælle en hel masse.

Men sejlerlivet er langt fra lagt på hylden for den 29-årige, der brugte dele af sommeren på at sejle rundt med sin familie. Men de længere togter lader vente på sig, fortæller han.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu