ANNONCE

Emil fandt chipspose på jorden: Du gætter aldrig alderen

9. april 2019 15:14 | Af: Newsbreak.dk

En pædagog gjorde sig et skørt fund i Lisbjerg skov i går, da han sammen med børnene i en skovbørnehave skulle grave ud til et nyt kartoffelbed.

En helt almindelig arbejdsdag i det gode vejr i skoven ved Lisbjerg endte med et lidt skørt fund for en 41-årig pædagog. Emil Hahn-Thomsen var nemlig sammen med en gruppe børn fra skovbørnehaven, han arbejder i, på tur i Lisbjerg skov uden for Aarhus. Det skriver TV2 Østjylland.

Han var i gang med udgravningen af et nyt kartoffelbed til børnehaven, da en sjov overraskelse dukkede frem.

– Jeg var ved at anlægge både urtehave og kartoffelbed herude i skoven, og så tog jeg det første spadestik, og der fandt jeg så Kims chipsposen, siger Emil Hahn-Thomsen til TV2 Østjylland.

Og det er ikke en hvilken som helst chipspose, han har fundet. På posens forside er sidste holdbarhedsdato nemlig printet til den 2. oktober 1978.

– Det ligner jo ikke Kims chipsposer, som de ser ud i dag på grund af størrelsen og skriften, så jeg tog den op og kiggede på den med det samme og kunne se, at den var fyrre år gammel, siger han.

Intakt

Fundet af den gamle pose har givet stof til eftertanke. Ud over salgsdatoen på forsiden, er posen nemlig stort set intakt – og så er Emil Hahn-Thomsen selv født i det år, posen blev produceret.

– Posen og jeg er jo lige gamle, og det er nok posen, der har forandret sig mindst på de mere end fyrre år, siger han og fortsætter:

– Det er jo sådan lidt et skræmmeeksempel på, hvor lang tid affald ligger i naturen og ikke forgår med årene. For den kunne sikkert lige så godt have ligget de næste fyrre år og se lige sådan ud til den tid, siger han til TV2 Østjylland.

Derfor har han også et forslag til, hvordan man kan få bugt med det skrald – og særligt plastik – der ligger i naturen i mange år.

– Jeg tænker, man kan sætte en konkurrence igang om, hvem der kan finde det ældste stykke plastik i naturen og på den måde også få ryddet op i naturen.

Et eksempel

Chipsposen indeholdt i alt 30 gram paprikaskruer, og de kan stadig købes den dag i dag – dog ikke i den type pose, som Emil Hahn-Thomsen har fundet. Selv vil han gemme posen lidt endnu.

– Jeg vil gemme den som et eksempel på, at vi skal være gode ved naturen og tage vores skrald med os. Så den skal i glas og ramme, siger han.

Hos Orkla Confectionary & Snacks, der ejer Kims Chips, kan man godt huske posen, men de har endnu ikke kommenteret på fundet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu