Emmelie de Forest vinder Dansk Melodi Grand Prix

26. januar 2013 23:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Emmelie de Forest vinder Dansk Melodi Grand Prix
Emmelie de Forest vandt lørdag aften Dansk Melodi Grand Prix i Boxen i Herning.
Melodigrandprix

Emmelie de Forest vandt lørdag aften Dansk Melodi Grand Prix i Boxen i Herning. Foto: Facebook.

»Only Teardrops« med Emmelie de Forest bliver Danmarks repræsentant ved Eurovision Song Contest i Malmø.

 

– Jeg kan næsten ikke forstå det! Jeg er så lykkelig, og det er sådan en ud-af-kroppen oplevelse, siger den unge vinder til DR.DK.

Og hun er ikke i tvivl om sangens videre chancer.

– Jeg tror, den vil kunne gå hele vejen, siger hun til DR.DK

Det er første gang Emmelie de Forest stiller op i Melodi Grand Prix, men bag hende står blandt andre den erfarne sangskriver Lise Cabble, som har vundet to gange tidligere med »Fra Mols til Skagen« i 1995 og i 2011 med »New Tomorrow«, der begge opnåede gode placeringer ved den internationale finale.

Aftenens show i Jyske Bank Boxen i Herning blev præsenteret af de tre kvindelige værter Lise Rønne, Louise Wolff og Sofie Lassen-Kahlke. Efter aftenenes 10 sange var blevet spillet blev feltet reduceret til tre superfinaledeltagere som måtte på scenen igen, inden den endelige vinder kunne kåres.

I superfinalen var der ifølge fagjuryen dødt løb mellem Emmelie de Forest og Mohamed Ali, som begge fik 11 point, mens Simone måtte nøjes med otte. Men da seernes stemmer var talt op stod det klart, at vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2013 var Emmelie de Forest.

De internationale semifinaler er næste udfordring, inden den endelige finale ved Eurovision Song Contest lørdag 18. maj.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu