ANNONCE

En af de sidste der så Emilie Meng: -En fantastisk person

14. maj 2019 15:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Nicole Gundtoft er med sikkerhed en af de sidste, der har set Emilie Meng i live. Onsdag aften taler hun ud i ny dokumentar.

Søndag den 10. juli 2016 klokken 3.53 ruller et tog ind på Korsør Station. I toget sidder blandt andre Nicole Gundtoft og Emilie Meng. De to har i et par år været veninder, og nu er de vendt hjem til Korsør efter en bytur på blandt andet en vandpibecafé i Slagelse.

Ikke længe efter siger de farvel til hinanden. Den 17-årige Emilie vil ikke med Nicole og to andre venner i en taxa hjem fra den afsidesliggende station. Klokken 04.03 denne søndag forsvindet signalet fra Emilies telefon. Omtrent et halvt år senere – juleaftensdag – bliver hun fundet død i et vådområde i Regnemarks Bakke ved Borup. Dræbt.

Onsdag aften fortæller Nicole Gundtoft, en af de helt centrale personer i den fortsat uopklarede sag om drabet, sin version af, hvad der skete den skæbnesvangre dag for snart tre år siden. Det sker i dokumentarserien “Forbrydelser der rystede Danmark”, som sendes på Kanal 5 klokken 21.

– Det var svært at være med til. Jeg har forsøgt at holde det hele lidt på afstand, selv om der ikke går en dag, hvor jeg ikke tænker på det, men jeg håber virkelig, dokumentaren kan være med til at sikre et gennembrud i sagen, siger Nicole Gundtoft til Newsbreak.dk forud for udsendelsen.

Blev ked af det

I programmet kan man blandt andet høre hidtil ukendte detaljer om netop den bytur, de tre piger og en kammerat var på i Slagelse inden den fatale hjemtur fra stationen i Korsør. Nicole fortæller ifølge Ekstra Bladet, der har set afsnittet forlods, at Emilie Meng på et tidspunkt bliver ked af det.

Efter besøget på vandpibecaféen går de fire mod McDonald’s-restauranten et godt stykke uden for det centrale Slagelse. Da er klokken cirka halv et om natten, og Emilie går noget længere tilbage med den anden veninde, der har været med hele aftenen.

– Jeg tænkte, at der nok var noget galt. Jeg tror, at Emilie har grædt på turen hen mod McDonald’s. Hun har fået en Messenger-besked fra fyren, hun havde noget med, om at han nok ikke gad noget længere. Fyren var ikke hendes kæreste, han var en flirt, siger Nicole Gundtoft i Kanal 5-programmet, der også kan ses på streaming-tjeneste Dplay.

Netop fordi Emilie var blevet ked af det, ville hun gerne gå hjem til sig selv, da først de fire venner var nået til Korsør. Hun takkede derfor nej til at følges i taxaen. Overvågningsbilleder fra Korsør Station har siden vist Emilie Meng på Korsør Station – sammen med sit følgeskab.

Sang ikke færdig

Veninderne Nicole og Emilie lærte hinanden at kende i kirkekoret i Sankt Povls Kirke, hvor de begge sang. Det var også her, de begge skulle synge klokken 10 søndag morgen den 10. juli. Emilie dukkede bare aldrig op.

Der gik heller ikke længe, inden Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udsendte en officiel efterlysning, lige som patruljer og hunde blev sat ind i forsøget på at finde den 17-årige pige. Derpå fulgte måneders uvished. Indtil en hundelufter pludselig fandt noget mistænkeligt i en sø, da hun var ude at gå den 24. december 2016.

Politiet bekræftede dagen efter, at det ganske rigtigt var Emilie Meng, der var fundet. Desuden kunne det også oplyses, at hun var blevet dræbt. Nu var det officielt en mordsag.

Endnu er en egentlig dødsårsag aldrig blevet oplyst, og foruden nogle efterlysninger af en bil, der ifølge forskellige kilder går igen ved stationen i Korsør og på findestedet, har politiet holdt kortene tæt til kroppen. Desuden er det meldt ud, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke længere udtaler sig i sagen om Emilie Meng, med mindre der er særlig grund til det.

Der er dog i 2018 blevet oprettet en særlig gruppe på op mod 10 personer, der arbejder specifikt med denne sag. Det er folk fra drabsafdelingen i Københavns Politi, der sammen med betjente fra andre politikredse og Rigspolitiet bliver en del af gruppen, der gik i gang med arbejdet i slutningen af august 2018.

Det hele værd

Nicole Gundtoft har ingen planer om at se dokumentaren selv. Det har hun ikke lyst til, fortæller hun Newsbreak.dk, men selv om det var en speciel og ikke nødvendigvis rar situation at skulle genopleve historien med dokumentaristerne, så var det oplagt.

– Hvis det, at jeg fortæller, og der bliver sat fokus på sagen, gør noget godt i sidste ende, så har det været det hele værd, siger hun til Newsbreak. I dokumentaren lægger Nicole Gundtoft også vægt på, at hun er overbevist om, at morderen ikke kendte Emilie Meng.

– Fordi hun er en fantastisk person, og jeg tror, at alle, der har mødt hende, ved, hvor fantastisk hun er. Det var nok bare en person, der er kørt forbi og har tænkt, hun er flot, og hun er ung og tog hende væk fra os. Hvis Emilies morder aldrig bliver fundet, kommer det til at knuse mit hjerte, for hun fortjener den retfærdighed, at morderen bliver fundet, siger hun.

Udsendelsen tager udgangspunkt i tiden før, under og efter Emilie Mengs forsvinden. Som nævnt har politiet ikke ønsket at kommentere på efterforskningen og jagten på morderen.

“Programmet beretter nøglepersoner om eftersøgningen af den unge pige og om de dybe spor, som den stadig uopklarede sag har efterladt i lokalsamfundet.” skriver Kanal 5 selv om programmet, der bliver sendt på Kanal 5 onsdag den 15. maj klokken 21.

Fakta

Overblik over Emilie Meng-sagen

* 10. juli: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken 4 samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.

* Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kom i stand, efter at naboer havde meldt to personer til politiet.

Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Politiet fandt ikke noget, og de to har siden krævet erstatning for ransagningerne.

* 24. december: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen ved Borup, er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet uden at ville komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.

* 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

* 20. juni: Nyt spor i Emilie Meng-sagen. Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 – eller en bil, der ligner den.

* 4. oktober: Politiet efterlyser nye vidner med en rekonstruktion efter offentliggørelsen af, at et vidne muligvis har set drabsmanden ved Regnemarks Bakker, hvor Emilie Mengs lig blev fundet.

Kilder: Ritzau, Newsbreak.dk og tv2.dk.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu