ANNONCE

Én dræbt i eksplosionsbrand

29. juli 2020 17:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En kraftig eksplosion udviklede sig til en brand.

Opdateret 17.40:

Bomberydderne, der gennemgik en villa på Græskæmnervej 17 i sydfynske Svendborg, har fundet en død person inde i huset, oplyser Fyns Politi onsdag sen eftermiddag. Vedkommende er først nu fundet, fordi en kraftig eksplosion medførte en stor brand, der gjorde det umuligt at nærme sig.

I bunden af artiklen kan du se video fra ulykkesstedet.

Foruden den døde er en anden person kommet til skade, men er blot lettere såret, lyder det i den seneste melding fra politiet. Her kan det læses, at det var de tilkaldte sprængstofeksperter, der fandt den afdøde.

Allerede ved det lokale beredskabs ankomst umiddelbart efter anmeldelsen af en stor eksplosion klokken 10.55 blev den tilskadekomne fundet og bragt direkte på sygehuset. Først efter fem timer var området så afkølet, at ammunitionsrydningstjenesten (EOD) kunne bevæge sig ind og dermed finde den omkomne.

Kraftigt brag

Naboerne hørte et stort brag forud for den voldsomme brand, og derfor var mistanken også, at branden skyldtes en eksplosion. I en pressemelding udsendt sent onsdag eftermiddag bekræfter politiet den formodning.

“Politiet går nu i gang med de tekniske undersøgelser, der skal fastlægge hændelsesforløbet,  identificere den omkomne og fastslå de nærmere omstændigheder omkring eksplosionen, der var så kraftig, at ejendommen er blevet voldsomt beskadiget”, skriver politiet.

EOD blev tilkaldt fra Skive for at sikre, at ejendommen var farefri for politiets særlige teknikere, der har ekspertise i brandefterforskning. De skal nu forsøge at fastslå præcis, hvad der er foregået, som politiet selv skriver.

Evakuering

En række boliger er evakueret på grund af eksplosionen. Følgende ejendomme er evakueret: Græskæmnervej 6-26 og 7-27, Byskrivervej 1-3, Fruerstuevej 38-56 og Øksnebjergvej 51A og 51B. “Politiet opfordrer til, at beboerne finder husly hos venner eller familie”, lød det. Omkringliggende gader er blevet lukket for al færdsel.

Der er blevet oprettet et evakueringscenter til de beboere i området, der ikke har mulighed for at tage til venner eller familie, skriver politiet kort efter klokken 16.

Centret ligger på Ørkildskolen, Østre Skolevej 2 i Svendborg. Der er kun adgang for evakuerede borgere. Der vil være politi på stedet for at sikre adgangskontrol, skriver politiet og tilføjer, at det desværre ikke er muligt at sige, hvornår borgerne kan vende hjem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu