En dræbt ved svensk togulykke

10. april 2013 15:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
En dræbt ved svensk togulykke
Billede mangler

SVERIGE: Et tog med omkring 60 passagerer tørnede onsdag ind i en tungt lastet lastbil på strækningen mellem Nässjö og Jönköping i det sydlige Sverige. Flere personer er kommet til skade, og ifølge en række svenske medier oplyser politiet, at lastbilchaufføren er blevet dræbt.

 

Ulykken fandt sted omkring klokken 12.30 ved en jernbaneoverskæring i Måletorp, cirka 15 kilometer nordvest for Nässjö. Her kolliderede toget med lastbilen, der transporterede en gravemaskine, hvorefter mindst to togvogne afsporede.

Det vides endnu ikke, hvordan ulykken kunne ske.

»Det er sket ved en ubevogtet overskæring, men hvad der præcis er sket, ved vi ikke,« siger David Palm fra den svenske redningstjeneste.

Efter sammenstødet blev mange passagerer behandlet for mindre skader, primært snitsår fra togets knuste vinduer. En af de tilskadekomne er indlagt på et lokalt hospital i kritisk tilstand.

Redningsmandskab er i færd med et rydde op, men ifølge SVT oplyser trafikchef Jan Peter Petterson fra Jönköpings amt, at togstrækningen vil være lukket for trafik i to døgn.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu