ANNONCE

En farlig mand på tre år

19. januar 2021 09:00 | Af: Claus Jessen, cj@newsbreak.dk

Et barn bliver afløst af en olding på posten som verdens mægtigste mand, konstaterer chefredaktør Claus Jessen i denne leder

I samfulde fire år har USA og dets allierede været plaget af Donald Trump og hans lunefulde og despotiske opførsel. Nu slutter første del af mareridtet omsider. En farlig mand med en psyke som et treårigt barn forlader Det Hvide Hus.

Trump markedsførte sig selv på sloganet ‘America First’. Det er blot en af mandens mange vidtfavnede løgne. For Donald Trump har det nemlig kun handlet om en ting: ‘Trump First’.

Den selvglade præsident kunne have forladt Det Hvide Hus med et kun delvist flosset image. For manden fik faktisk gennemført regulær republikansk politik til stor glæde for mange virkelystne virksomheder. Han fik skabt en masse arbejdspladser for de farvede og minoritetsgrupperne, og han fik bremset grænseoverløberne fra Mexico.

Men Trump druknede sine politiske succes’er i sit eget mudder og med sin skamløse selvros og manglende evne til at fokusere.

Som i et smukt iscenesat teaterstykke, slutter dramaet nu på et absolut højdepunkt.

Trump  efterlader et land, som er så hærget af corona,  at det ikke er et moderne og civiliseret samfund værdigt. Han har modarbejdet de dygtigste eksperter på området, fordi scenariet af døende amerikanere ikke passede ind i hans verdensbillede.

Hvem husker ikke ‘doktor’ Trumps skrupskøre ide om, at man måtte kunne sprøjte et desinficerende middel direkte ind i kroppen, som ville aflive virus. Mundbind var heller ikke nødvendige i præsidentens optik – med det resultat, at ansatte i Det Hvide Hus faldt som fluer.

Donald Trump forlader en by, som er forvandlet til en regulær fæstning i forbindelse med indsættelsen af Joe Biden som præsident. En festdag i demokratiets navn er  endt i en trist og frygtsom forestilling.

Et tre-årigt barn ved endnu ikke, hvad selvkritik og realitetssans er for størrelser. I barnets lille verden eksisterer kun barnets egne behov. I en alder af 74 år er Donald Trump ikke kommet videre i udviklingen. Nu står han med det ene ben i rigsretten. Hans banker, finansielle samarbejdspartnere og en del af de faste republikanske støtter har vendt ham ryggen. De har omsider fået nok efter stormen på Kongressen, som vil brændemærke Donald Trumps eftermæle for evigt.

Og her kunne mareridtet så ende.

Men hvem tror i fuldt alvor på, at Joe Biden er manden, som kan samle amerikanerne igen? Sleepy Joe er 78 år og fremstår som noget af en søvnig starut. Han står med massive og komplekse problemer, som ikke nødvendigvis skaber økonomisk fremdrift og arbejdspladser. Nærmest tværtimod.

Joe Biden er samtidig indbegrebet af den politikerlede, som mange amerikanere lider af. Han har været professionel politiker hele sit liv, og han har befundet sig hjemmevant i den sump af sammenspisthed i Washington, som ikke mindst Trumps 74 millioner vælgere hader.

Status er således, at en tre-årig mand er på vej ud af Det Hvide Hus, og en søvnig olding på 78 år er på vej ind.

God Bless Us All.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu