ANNONCE

Én gruppe får corona: Her er rådene til dem

2. september 2020 20:57 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Sundhedsstyrelsen anlægger en "noget-for-noget"-strategi, efter stigende smittetal blandt unge.

Én gruppe får corona: Her er rådene til dem
Snacks skal portionsanrettes, lyder et af rådene til de unge.

Coronasmitten lurer stadig i samfundet, og det er særligt de unge, der står for spredningen.

I den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut, der dækker uge 35, fremgår det, at aldersgruppen 20-29 år står for 27 procent af smittetilfældene.

Det på trods af, at gruppen kun udgør 13 procent af befolkningen.

Samme mønster tegner sig blandt de 10-19 årige, der står for 19 procent af tilfældene, og kun udgør 12 procent af befolkningen.

Indgår aftale

Derfor står Sundhedsstyrelsen – der tidligere har været begejstret for sex – nu klar til at indgå en “aftale” med de unge.

Det siger chef for Enhed for Forebyggelse i Sundhedsstyrelsen Niels Sandø i en pressemeddelelse:

– Hvis unge holder fast i anbefalingerne, kan de stadig være sammen med vennerne, feste, date, have sex, træne og alt det andet de gerne vil. Det kan sagtens lade sig gøre, samtidig med at de forbygger smittespredning, men det kræver lidt ekstra overvejelser, siger han.

Date på afstand – sex med få

I samme ombæring står Sundhedsstyrelsen klar med en række nye anbefalinger, der passer bedre ind i den hverdag, de unge befinder sig i.

Der opfordres til, at man ikke stikker næven i samme chipspose – der skal altså portionsanrettes. Sundhedsstyrelsen opfordrer også til, at man skriver navn på drikkeglas, når er man til fest.

Desuden opfordrer Sundhedsstyrelsen til at man holder afstand, når man er på date med en person, man ikke kender. Men man må altså gerne have sex. Dog helst med så få partnere som muligt. “Husk også god håndhygiejne”, tilføjer styrelsen.

Sundhedsstyrelsen fortæller i øvrigt, at de nye råd i den kommende tid vil blive vist på sociale medier.

Én død under 50

Unge mennesker har generelt mildere sygdomsforløb, hvis de smittes med covid-19, og mange vil end ikke mærke symptomer

Der er da ifølge Statens Serum Instituts opgørelser også kun én person i Danmark, der er død med covid-19 og samtidig var under 50 år gammel.

Det er ifølge ledende overlæge Henrik Nielsen fra Aalborg Universitetshospital også derfor, vi i Danmark ikke ser fyldte hospitaler trods en stigning i coronasmitten:

– Det er en anden befolkningsgruppe, som coronavirus spreder sig iblandt, end i foråret, hvor det mere var ældre og personer med kroniske sygdomme.

– Vi ved, at børn og unge får et mildere forløb med coronavirus end de sårbare grupper, sagde Henrik Nielsen tirsdag til Ritzau.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu