Snestorm: En halv million amerikanere har ingen strøm

9. februar 2013 08:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Snestorm: En halv million amerikanere har ingen strøm
Sneen vælter ned over store dele af det Nordøstlige USA. Foto: Getty/All Over.
Sne

Voldsom snestorm hærger store dele af det nordøstlige USA. Foto: Getty/All Over.

USA: Det nordøstlige USA hærges i øjeblikket af en voldsom snestorm, som har medført strømnedbrud i store dele af regionen New England.

 

Ifølge CNN har omkring en halv million borgere i regionen ingen strøm, og det betyder kolde og mørklagte huse, beretter TV-stationen.

En person har mistet livet under snestormen, som har fået tilnavnet Nemo. Det bekræfter politiet i Poughkeepsie i delstaten New York som oplyser, at den pågældende døde i en færdselsulykke forårsaget af de kraftige snemasser.

Snestormen ramte USA fredag, og vil i løbet af lørdagen brede sig ind over New England til delstaterne Rhode Island, Massachusetts og Maine.

Enkelte steder venter meteorologerne ifølge BBC op til 91 centimeter sne, og det har blandt fået New York Citys borgmester, Michael Bloomberg, til at advare byens borgere mod at bevæge sig ud.

Han har i stedet foreslået, at de bliver hjemme og slapper af ved at lave mad eller se en film. Selv afslørede borgmesteren, at han har planer om at indhente noget søvn, skriver Reuters.

Michael Bloomberg har oplyst, at myndighederne har indkaldt sneplove og indkøbt 250.000 ton vejsalt til at strø ud over de sneklædte gader i millionbyen. Myndighederne har bedt bilister være opmærksomme på dybe snedriver, som vindstød på op til 120 kilometer i timen ventes at forårsage.Tusindvis af fly er blevet aflyst på grund af snevejret, og herhjemme har SAS også aflyst en afgang til New York.

USAs nationale vejrcenter har vurderer, at det kan ende med en historisk snestorm, skabt af en unik vejrkombination, hvor to vejrsystemer, polare og subtropiske jetstrømme, mødes.

Guvernørerne fra Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York and Maine har alle erklæret undtagelsestilstand, mens Connecticuts guvernør Dannel Malloy har lukket alle delstatens motorveje for alle andre køretøjer end redningskøretøjer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu