ANNONCE

Én køretur gav tre klip i kortet

8. september 2020 08:11 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det gik for hurtigt, der manglede noget, og føreren af bilen gjorde noget, man slet ikke må.

Én køretur gav tre klip i kortet
De mange forseelser gav hver især et klip i kørekortet. Foto: Politiet.

Man vinder formentlig ikke prisen som årets forælder hos Syd- og Sønderjyllands Politi ved at overtræde tre love på én gang med et barn i bilen, særligt hvis en manglende sikkerhedssele omkring selv samme barn er én af forseelserne.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver på Twitter, at bilisten blev “blitzet” på en landevej omkring Agerskov mandag, og at vedkommende gjorde sig uheldigt bemærket på tre forskellige måder.

Først og fremmest kørte vedkommende 110 kilometer i timen på en landevej, hvor man må køre 80. Derudover kørte man for stærkt med et barn i bilen, der altså ikke sad fastspændt, og derudover kørte bilisten uden ordentligt fokus, da vedkommende brugte sin mobil under kørslen.

– Både ulovligt og meget uansvarligt at føre bil på den måde, skriver politiet på Twitter.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik koster det 2500 kroner i bøde, 500 kroner til offerfonden og et klip i kørekortet at gøre 100 km/t på en landevej, hvor man må køre 80. Ifølge politiet koster det desuden et klip i kortet at køre bil med et barn, der ikke har sele på (og 2000 kroner i bøde samt 500 kroner til offerfonden), og det koster, ifølge Rådet for Sikker Trafik, et klip i kørekortet at bruge mobil under kørslen (samt en bøde på 1500 kroner og 500 kroner til offerfonden).

Står det til troende står bilisten altså til en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 7500 kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu