»En kongelig affære« i kamp mod østrigsk filmperle

24. februar 2013 13:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
»En kongelig affære« i kamp mod østrigsk filmperle
Fra filmen "En Kongelig Affære".

Det bliver en kamp mellem den danske »En kongelig affære« og østrigske »Amour« i kategorien for bedste fremmedsprogede film, når der natten til mandag bliver uddelt Oscars ud for 85. gang, lyder det fra Kristian Lindberg, filmredaktør hos Berlingske. Han understreger dog, at Amour er en klar favorit.

 

»Jeg vil vurdere »En kongelig affære« til en sikker andenplads i feltet af de fem film, der er nomineret i kategorien. Det skyldes, at den østrigske film »Amour« har fået rigtig meget opmærksomhed, siden nomineringerne blev offentliggjort. Det er uden tvivl de to film, man taler om, men desværre lyder de foreløbige meldinger på, at prisen efter al sandsynlighed går til Amour, og det har instruktøren bag »En kongelig Affære, Nicolaj Arcel, jo også selv sagt,« siger Kristian Lindberg forud for Oscarfesten natten til mandag.

Der er imidlertid et lille håb. Hvis man kigger indholdet af de to film, er »En kongelig affære« således væsentligt mere »hollywoodsk« end »Amour«, fordi den har en medrivende fortælling og en moralsk pointe, lyder det.

»Den har måske ikke ligefrem en »happy ending«, men den peger ud i fremtiden, og det kan amerikanerne godt lide. »Amour« er en fantastisk film, men også meget europæisk og meget dyster, og i gamle dage ville den nok ikke engang have fået en nominering. I dag har Oscar-uddelingen imidlertid skiftet karakter, så også de tungere film vinder, og det vil være tilfældet med »Amour«, som jo også er nomineret i flere kategorier,« siger Kristian Lindberg, men tilføjer, at dansk film kan bruge nomineringen af »En kongelig affære« til meget uanset udfaldet.

»Nicolaj Arcel har allerede kunnet bruge det til meget. Han har fået masser af tilbud i USA, og det har hjulpet ham meget at være med i det fine selskab. Det hjælper i det hele taget hele den danske filmbranche, hver gang en dansk film bliver nomineret til en Oscar.«

Prisuddelingen begynder klokken 02.30 dansk tid og bliver transmitteret på TV2.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu