ANNONCE

En kort video baner vejen til drømmejobbet

16. februar 2017 15:53 | Af: Ritzau Fokus

En video i jobansøgningen giver et mere personligt og dynamisk udtryk. Læs her, hvordan du som jobsøgende laver den gode ansøgningsvideo.

En kort video baner vejen til drømmejobbet
Skal du søge job i fremtiden, kan det være en fordel af vedlægge en kort video. Foto: Colourbox/free

Hvordan formår jeg at skille mig ud i mængden, så virksomhederne lægger mere mærke til mig end de andre kandidater?

Et af svarene kan være at udnytte de muligheder, som vores mobiltelefon, tablet eller webcam giver os – nemlig at optage en kort video, som man vedlægger sin skriftlige ansøgning.

Flere arbejdsgivere er begyndt at bede om at få en video med sammen med den skriftlige ansøgning. Heriblandt er Dansk Supermarked.

– Det giver os først og fremmest muligheden for at få nogle mere personlige og dynamiske ansøgninger. Det giver os også bedre muligheder for at vælge de bedste ansøgere ud til samtale på stillinger, hvor vi har rigtig mange ansøgninger, siger Jon Skålerud, der er HR Senior Manager i Dansk Supermarked, til Ritzau Fokus.

Han fortæller, at en videoansøgning især kan være en god idé, hvis man søger job, hvor det er godt at være udadvendt. Det kan være servicejob, hvor man skal hjælpe kunder.

På den måde kan arbejdspladsen allerede tidligt opleve ansøgerens personlighed og udadvendthed – noget som kan være svært at få ned på papir.

Hos Jobindex, der er en jobsøgningsportal, har man også set den udvikling på ansøgningsområdet. Tidligere var det kun de mest kreative, der optog en video, men i dag er det langt mere brugt. Det er også en mulighed, man som jobsøgende bør benytte sig af.

Det fortæller Thomas Dahlgaard, der er rekrutteringsdirektør hos Jobindex:

– Det gør, at du får præsenteret dig selv som kandidat allerede tidligt i forløbet – altså at arbejdsgiver får sat et ansigt på, siger Thomas Dahlgaard.

Virksomhederne lægger nemlig mest vægt på de faglige færdigheder i den indledende fase, og her kan en video skille dig ud fra mængden.

Han slår dog fast, at man ikke skal lave en video bare for at lave en video. Det skal give mening i forhold til det job, du søger.

– Hvis du vil lave en video, skal du mere tænke modtagerbehov end afsenderbehov. Altså har det relevans for det job, du gerne vil søge, og hvis ikke det er tilfældet, bør du nok droppe det, siger Thomas Dahlgaard.

Laver du en video, skal du også være opmærksom på især længden. Den må maksimalt være to til tre minutter, og indholdet er også vigtigt.

– I en skriftlig ansøgning vil du typisk lægge vægt på det faglige, og det skal man også gøre i en video – det skal fylde mest. Du må gerne have en smule med om dig selv, men det skal være sekundært, lyder det fra Thomas Dahlgaard.

Man kan med fordel øve sig og søge feedback hos venner eller familie, inden man laver den endelige video til ansøgningen.

Fakta

Det skal den perfekte jobsøgningsvideo indeholde

  •  Brug din telefon, tablet eller webcam. Du kan enten selv optage, stille kameraet på et bord eller få en anden til at filme. Det er indholdet, der er vigtigst.
  • Tal klart og tydeligt. Husk også at nævne dit navn i videoen – det er noget, mange glemmer.
  • Sørg for, at der ikke er baggrundsstøj, og at du kigger direkte ind i linsen. Øjenkontakt er vigtig, lige som det er også er vigtigt ved en jobsamtale.
  • Fokuser på dine professionelle færdigheder og mindre på din personlighed. Læg vægt på, hvad du kan bidrage med, og hvorfor du er interessant for virksomheden.

Kilde: Thomas Dahlgaard, Jobindex.

 

/ritzau/FOKUS

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu