Én person død efter skyderi i kontorbygning i USA

31. januar 2013 05:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Én person død efter skyderi i kontorbygning i USA
Billede mangler

USA: En 48-årig administrerende direktør er død efter at være blevet skudt i en kontorbygning i Phoenix, Arizona, onsdag formiddag lokal tid, oplyser lokale myndigheder ifølge USA Today.

 

Politiet har identificeret den mistænkte gerningsmand som den 70-årige Arthur Douglas Harmon og oplyser, at hans motiv endnu er uklart. Dog mener man ikke, at der er tale om en tilfældig handling.

Harmon flygtede fra stedet i en hvid bil og affyrede skud mod en forbipasserende. Han anses som bevæbnet og farlig.

Blandt de overlevende er en advokat, som blev skudt i nakken og lænden. Han meldes uden for livsfare, ligesom det tredje skudoffer forventes at overleve.

Tre andre personer blev ifølge USA Today ligeledes bragt til hospitalet efter skyderiet, men karakteren af deres kvæstelser kendes endnu ikke.

Ansatte, der arbejder i kontorbygningen, hvor skyderiet fandt sted, har fortalt USA Today, at de låste sig inde på deres kontorer, da de hørte en række skud.

Kontorkomplekset omfatter kontorer, der har med medicin, jura og forskning at gøre.

Masseskyderiet fandt sted kort tid efter, at tidligere kongresmedlem Gabrielle Giffords havde talt ved en senatshøring om våbenkontrol, hvor hun opfordrede senatets retsudvalg til handling og til at bremse det stigende brug af skydevåben i USA.

Giffords blev i januar 2011 skudt i hovedet i et attentatforsøg nær Tuscon, Arizona. Det tidligere kongresmedlem blev hårdt såret og har efterfølgende mistet meget af sin evne til at gå, tale, læse og skrive.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu