ANNONCE

En tiendedel af alle smittet på en uge

5. oktober 2020 16:08 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

De 20 til 29-årige bliver stadig i stor stil smittet.

Næsten seks tusinde af de i alt lige godt 30.000 bekræftede tilfælde af Covid-19 i Danmark skal findes i aldersgruppen 20 til 29 år. Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut (SSI), der er offentliggjort mandag.

Over de seneste syv dage alene er en tiendedel af de 6000 bekræftet smittet. 1354 smittetilfælde de seneste syv dage er fundet hos personer under 30 år. Til sammenligning er der registreret 1595 smittetilfælde hos personer over 30.

Der er selvfølgelig faktorer, der er af afgørende betydning – for eksempel antallet af testede i aldersgrupperne – for at kunne sammenligne dem direkte, men statistikken maler dog alligevel et billede af, at det i høj grad stadig er de unge, der bliver smittet.

Ifølge de senest opdaterede statistikker – det sker hver tirsdag – er der, siden SSI begyndte at overvåge epidemien i marts, foretaget tests på knap 385.000 mellem 20 og 29 år. Det giver en procentandel på 1,4, og det ér den højeste.

For de 30 til 39-årige er den 1,2, for de 40 til 49-årige 1,3, det samme for de mellem 50 og 59, og i aldersgruppen 60 til 69 er en procent af de testede blevet testet positiv. For de over 90 er procentandelen hele 2,2, men det er ud af 320 testpersoner.

Mandag offentliggjorde SSI, at der det seneste døgn er bekræftet 377 smittetilfælde i Danmark. De er fundet blandt 14.322 testede personer. Danmark runder snart en kvart million testpersoner, fremgår det mandag.

Bliver ikke indlagt

Ser man på tallene for indlæggelser, er det i den grad ikke de unge, der fylder i statistikkerne. Tallene er senest opdateret tirsdag, men heraf fremgår det, at 121 mellem 20 og 29 år har været indlagt. Heraf tæller både lange indlæggelser og korte indlæggelser under 12 timer.

Det svarer til to procent af de bekræftede smittetilfælde. For de 50 til 59-årige har 12 procent af de bekræftede smittetilfælde været indlagt. Hele 57 procent af de 80 til 89-årige, der er bekræftet smittet, er siden eller inden blevet indlagt.

Faktum er, at de unge i langt højere grad kommer let i gennem coronavirus-smitten. Det betyder bare ikke, at de er i helle, kunne Ledende overlæge ved Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard tidligere fortælle, da han talte direkte til de unge ved et pressemøde på Aarhus Rådhus for nogle uger siden.

– Selv om unge i hovedreglen har lav risiko for et alvorligt covid-19-forløb, så ved vi fortsat meget lidt om sygdommen, og der er eksempler på, at også unge bliver indlagt, sagde han dengang. En anden sag er også de såkaldte senfølger, som i flere tilfælde også har ramt unge.

I alt har 3.305 personer været – eller er – indlagt med coronavirus-smitte. Mandag har SSI offentliggjort, at 120 personer lige nu er indlagt. Det er det højest samlede antal siden 21. maj. Trods stigningen er der langt op til niveauet i starten af april, hvor over 500 var indlagte med virus.

Det skyldes givetvis, at det lægefaglige personale er blevet bedre til at behandle hurtigt. Blandt andet med det omtalte middel remdesivir, der for tiden undersøges for bivirkninger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu