Én ud af tre danskere bruger slankekure

21. januar 2013 15:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Én ud af tre danskere bruger slankekure
Billede mangler

Selv om hver tredje dansker kaster sig indimellem ud i kalorietælling og andre slankemetoder, mærker et flertal, navnlig kvinder, dog ikke kurenes effekt. Det skyldes ifølge en ekspert, at kure ofte har den modsatte virkning, og folk bør ikke bruge dem til at tabe sig.

 

På trods af intentionerne ligger et flertal af dem, der har været på slankekur i løbet af de seneste to år, stadig over deres normalvægt, målt ud fra BMI.

Det skyldes ifølge ernæringsekspert Per Brændgaard, at slankekure langt fra virker slankende.

På vej til et gruppeterapeutisk møde for ofre for slankekure, fortæller han, at han oplever en massiv slankekur-manisk kultur i Danmark, som er skadelig for både krop og psyke.

– Slankekure er en virkelig dårlig måde at tabe sig på. Det er en myte, at slankekure virker slankende, de virker tværtimod fedende. Helt præcist tager man i gennemsnit syv kilo på fra sit 18. til sit 60. år, hvis man spilder sit liv på at gå på kure. Derudover virker de også mentalt skadelige, siger han.

Han sammenligner det at være på kur med en spiseforstyrrelse.

– Du lærer en sort/hvid-, enten/eller-tænkning omkring mad og spisning, så du efter kuren ikke længere kan nyde almindelig mad. Du bliver nærmest besat af alle slankereglerne og bruger mange af dine vågne timer på at spekulere på, hvad du skal spise i stedet for at have tillid til, at din krop godt kan finde ud af det ud fra sin sultfornemmelse, siger han.

Hans opfordring lyder, at folk skal holde op med at gå på de mange mærkværdige kure og i stedet tage små skridt med gradvise ændringer i spise- og motionsvaner.

Det er navnlig kvinderne, der prøver kurene. 4 ud af 10 kvinder har således været på slankekur i løbet af de sidste to år. Alligevel er det kvinderne, som har sværest ved at se en effekt ved kurene. Markant flere mænd end kvinder oplever en vedvarende effekt af deres slankekur, når de ser tilbage på de seneste to års slankekure.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu