ANNONCE

Endelig: Denne dag åbner forlystelsesparkerne

22. april 2020 16:29 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Nu går forlystelsparker i Danmark målrettet efter at åbne 11. maj.

Endelig: Denne dag åbner forlystelsesparkerne
Forlystelsesparkerne i Danmark forventer at åbne igen 11. maj. . (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Rutsjebaner, ballongynger og alle de andre attraktioner i landets forlystelsesparker kan snart se frem til igen at få selskab af glade gæster.

Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) melder nemlig ud, at medlemmerne arbejder hen mod at slå dørene op fra den 11. maj og ugerne herefter.

Det skriver FFD i en pressemeddelelse.

Forlystelsesparkerne har i samarbejde udviklet en plan for ansvarlig åbning, der tager højde for gæsternes sikkerhed, minimering af køer, bespisning, kapacitet og uddannelse af personale med mere, fortæller Søren Kragelund, der er formand for FFD.

– Forlystelsesparkerne er en afgørende del af sommerens turismeerhverv, og de skaber omsætning og arbejdspladser i hele Danmark. I takt med at vejret bliver varmere, kan parkerne danne rammerne om oplevelser for danskerne under ordentlige forhold og på store arealer, siger Søren Kragelund, som dog understreger, at virksomhederne ikke forventer samme antal gæster denne sæson, som de plejer.

Gæsterne beskyttes

Søren Kragelund understreger, at parkerne kan forene åbningen med at beskytte gæsterne og sikre god afstand.

– Forlystelsesparker er karakteriseret ved at have god plads, og vi mener, at de principper for en ansvarlig åbning, som vi er blevet enige om i FFD, gør det muligt at byde gæster velkommen, samtidig med at vi holder smittefaren nede. Vi ser ind i en sommer, hvor danskerne vil holde ferie i Danmark og bruge det danske sommerland. Her er forlystelsesparkerne en stor del af løsningen, for vi har alle forudsætninger for at sikre en ansvarlig spredning af de besøgende og begrænse antallet af gæster, hvis presset bliver for højt.

Sammenligner med bydel

Han mener, at forlystelsesparkerne er at sammenligne med en bydel eller større parkområde, hvor folk skal kunne samles med sikker afstand.

Her mener han, at parkerne har redskaberne til at adskille gæster og skabe et naturligt flow via synlige afmærkninger, vejledende personale og digitale løsninger ved for eksempel indgange. Han understreger, at parkerne hele tiden er opmærksomme på udviklingen og løbende justerer restriktioner og retningslinjer i takt med myndighedernes udmeldinger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu