Endelig: Farumkommissionen er færdig

12. april 2012 08:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Endelig: Farumkommissionen er færdig
Billede mangler

Det har taget ti år og kostet 40 millioner kroner. I dag præsenterer Farumkommissionen deres 12.546 sider lange beretning.
 
Efter knap 10 år er den der:
Farumkommissionens beretning, der skal kaste lys over, hvad der egentlig gik galt i Farum Kommune under Peter Brixtoftes ledelse. I dag klokken 10:30 bliver den længe ventede kommission, der har kostet 40 millioner kroner og fylder 16 bind, overagt til Justitsminister Morten Bødskov (S).
 
“Det er uden tvivl den største skandalesag nogensinde i dansk politik”, siger kommunalforsker Roger Buch.
“Der er altså i virkeligheden ikke bare én sag, men en lang række delelementer i sagen, som hver især egentlig er nok til, at man i mange andre kommuner ville have haft en skandalesag. Vi har her en række forskellige forhold, som tilsammen giver en stor skandalesag.
 
Farumsagen begyndte at rulle i 2002 primært på baggrund af en række kritiske artikler i B.T. Kort fortalt drejer sagen sig om, at Peter Brixtofte i sin tid som borgmester i Farum misbrugte kommunale midler og ødelagde kommunens økonomi.
 
I alt blev 220 personer afhørt, og resultatet fylder 12.546 sider inklusive bilag. Peter Brixtofte, der var borgmester i den nordsjællandske kommune fra 1985 til 2002, hvor han trak sig på grund af anklagerne, er blevet idømt to års betinget samt to års ubetinget fængsel.
 
Beretningen, der kommer i dag, handler derfor i mindre grad om den tidligere Venstre-borgmester, forklarer Roger Buch.
“Det her handler mere om, hvorvidt der er andre, der er skyldige. Og så handler det i virkeligheden primært om at finde ud af, om lovgivningen bør ændres, så man undgår, at noget lignende sker en anden gang”.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu