Endelig IC4-succes for DSB: IC4-tog på fejlfri jomfrutur

28. februar 2012 18:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Endelig IC4-succes for DSB: IC4-tog på fejlfri jomfrutur
Billede mangler

Når man er kendt som et af de mest skandaleombruste tog-køb i Danmarkshistorien, kan selv en tur fra Kastrup til Roskilde være en stor sejr.
 
Og det var lige netop den rute, som de udskældte IC4-tog tirsdag formåede at komme igennem uden nogen fejl undervejs.
“Jeg var ikke bekymret. Vi vurderer, at toget er sikkert,” siger DSB-direktør for Vedligehold Frank Olesen, der var med på dagens jomfrutur, til Newspaq.
 
IC4-togene har været såkaldt “grounded” siden 14. november sidste år efter to episoder med bremseproblemer. Der går derfor også et stykke tid, før DSB vil lukke “rigtige” passagerer ind i togene.
 
“Der er rejst tvivl om togets sikkerhed, og den tvivl skal selvfølgelig kommes til gode, og derfor igangsætter vi nu nogle ekstra undersøgelser af sikkerheden,” forklarer vedligeholdelses-direktøren videre.
 
Uvildige eksperter fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, skal i den kommende tid undersøge blandet andet togenes bremse- og computersystemer.
“Det er klart, at det er frustrerende at have tog, der har haft de her problemer og det forløb, som IC4-toget har haft. Men der er jo kun én ting, der virker, og det er hårdt arbejde og få spændt arbejdshandskerne på, og det gør vi, så vi kan få togene ud og køre for de danske passagerer,” lyder det fra Frank Olesen om IC4-fremtiden.
 
Han kan dog ikke komme nærmere ind for udsigterne for dette, men understreger, at efterhånden som DSB bliver klogere på de igangværende undersøgelser, “vurderer vi, om vi kan sætte togene i drift med passagerer.”
 
DSB har lige nu 20 IC4-togsæt, som der dagligt vil blive testet ti ad gangen i de passagerløse ture på ruten fra Roskilde til Kastrup.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu