ANNONCE

Bekymret: Ender langt oftere i uheld

25. december 2020 22:12 | Af: Newsbreak.dk

40.000-50.000 stykker hjortevildt dræbes årligt i trafikken. Fordi der er kommet flere biler og flere dyr. Eksperter er bekymrede.

Citathistorie: Jyllands-Posten.

Rådyr, dådyr, kronhjorte, ræve og grævlinge.

Tal fra Naturstyrelsen, der styrer det såkaldte Schweiss-register, viser, at antallet af assistancer for at finde dyr, der er kørt ned, på 15 år er mere end fordoblet, så hundeførerne nu i gennemsnit rykker ud mere end 20 gange dagligt.

I 2005 skete det i alt 3.629 gange – sidste år 7.579 gange. Alene fra 2018 til 2019 steg det med 6 pct.

Det skriver Jyllands-Posten

Udviklingen bekræftes af Falck, der fjerner nogle af de døde dyr fra vejene.

I Miljøstyrelsen vurderer specialkonsulent Viktor Bech Pedersen, at alene antallet af hjorte, der bliver dræbt i trafikken, formentlig ligger på 40.000-50.000 – “eller måske endnu flere”. Ifølge ham fylder påkørslerne af dyr meget i trafikken.

Langtfra alle påkørsler af større dyr bliver anmeldt. Det gælder bl.a. titusindvis af ræve, harer og grævlinge. Kun en del af de store hjorte, som man efter påkørslen ikke kan finde, bliver anmeldt til Schweiss-registret under Naturstyrelsen.

Mange flere påkørsler

Her forklarer biolog Louise Jensen om udviklingen:

– Vores tal viser, at der i dag bliver kørt mange flere dyr ned end i 2005.

Ifølge Louise Jensen er 83 pct. af eftersøgningerne efter råvildt.

– Noget af forklaringen er, at råvildtbestanden er vokset i dele af landet. Trafikken er også steget kraftigt. Man kan heller ikke afvise, at flere bilister har opdaget muligheden for at få hjælp til at finde et påkørt dyr, siger hun til Jyllands-Posten.

Hos Falck er områdeleder Brian Olsgaard ikke i tvivl om, at problemet med påkørsel af dyr i trafikken er vokset kraftigt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu