Endnu en massakre har fundet sted i Syrien

28. maj 2012 13:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Endnu en massakre har fundet sted i Syrien
Billede mangler

Syriske regeringstropper har dræbt 33 herunder syv børn i den syriske by Hama, oplyser menneskeretsgruppe.
Syriske regeringstropper har søndag dræbt 33 herunder syv børn i den uroplagede by Hama. Det oplyser det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i London.
Byen blev beskudt med maskingeværer og raketter samtidig med, at FN’s Sikkerhedsråd holdt krisemøde om situationen i Syrien og fordømte en massakre i byen Houla, hvor 108 blev dræbt af regeringsstyrker.
Fem kvinder og fire desertører er blandt ofrene, skriver det franske nyhedsbureau AFP.
– Der var kampe mellem soldater og desertører. Soldater blev dræbt, og hæren svarede igen ved at gå direkte efter beboelseskvarterer, siger aktivister i Hama til AFP.
– Folk løb ud på gaden og råbte om hjælp. Et hus blev bombarderet og brasede sammen over beboerne, tilføjer aktivisterne.
FN’s Sikkerhedsråd – inklusiv Rusland, der er Syriens allierede – fordømte tidligere den syriske regering for massakren i byen Houla, hvor mindst 108 blev dræbt herunder 49 børn.
Sikkerhedsrådet fordømte på “skarpest mulige måde” regeringens handlinger i angrebet, der ifølge FN involverede en række beskydninger fra tungt artilleri og kampvogne mod et beboelseskvarter i byen.
FN gentog kravet, om at præsident Bashar al-Assad trækker de tunge våben væk fra de syriske byer.
FN og Den Arabiske Ligas særlige udsending, Kofi Annan, skal briefe Sikkerhedsrådet om krisen i Syrien ved et møde onsdag.
Den syriske regering siger, at den ikke er ansvarlig for uhyrlighederne. Regeringen siger, at det er “terrorister”, der har massakreret de mange mennesker.
Lørdag opfordrede general Robert Mood, der er chef for FN’s observatører i området, Syriens regering til at indstille brugen af tunge våben, ligesom alle parter i konflikten blev opfordret til at lade være med at bruge vold.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu