Endnu en nordmand død efter gidseldramaet i Algeriet

25. januar 2013 18:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Endnu en nordmand død efter gidseldramaet i Algeriet
Billede mangler

Statoil bekræfter, at tre af virksomhedens norske ansatte på det terrorramte gasanlæg i Algeriet, er døde. To nordmænd savnes fortsat, de frygtes at have lidt samme skæbne.

 

– Statoil har i eftermiddag modtaget den triste melding om, at yderligere en af vore afholdte medarbejdere, som har været savnet efter terrorangrebet ved In Amenas i Algeriet, er bekræftet død, skriver det norske olieselskab i en pressemeddelelse. Statoiil oplyser, at det drejer sig om den 55-årige Hans M. Bjorne.

Tidligere på dagen kom beskeden om, at to andre af de i alt fem savnede nordmænd også var blevet dræbt, og det norske kriminalpoliti, Kripos, arbejder på højtryk for at finde ud af, om de to sidste er blandt de omkomne i Algeriet.

Statoil viste tidligere fredag, inden nyheden om den tredje dræbte, sin medfølelse med familierne.

– Vore tanker går i dag først og fremmest til familierne og de nære venner, som har mistet deres kære i dette grusomme og meningsløse angreb på uskyldige mennesker. Et samlet Statoil deler deres sorg og viser sin medfølelse i denne svære tid, lød det fra koncernchefen Helge Lund i en pressemeddelelse på Statoils hjemmeside.

De andre dræbte er 58-årige Tore Bech og Thomas Snekkevik, mens de savnede er mænd på 43 og 56 år. De efterlyses stadig, oplyser Statoil, mens det norske udenrigsministerium tidligere har offentliggjort, at de også formodes at være døde.

I alt 13 nordmænd opholdt sig ifølge den norske avis VG.no på det algeriske gasanlæg, da en gruppe terrorister med forbindelse til al-Qaeda indtog anlægget i ørkenen onsdag 16. januar. Det blev startskuddet til et blodigt gidseldrama, hvor mindst 37 udlændinge mistede livet.

De algeriske myndigheder er stadig i færd med at gennemsøge det enorme gasanlæg, men der er ikke længere håb om at finde overlevende, skriver VG.no. Myndighederne leder i stedet efter udetonerede bomber, oplyser talsmand Veslemøy Lothe Salvesen fra det norske Udenrigsdepartement til det norske nyhedsbureau NTB.

Otte nordmænd slap væk fra gasanlægget i live.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu