ANNONCE

Endnu en skandale: Prinsessebryllup aflyst

17. april 2020 16:02 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Dronning Elizabeths barnebarn, prinsesse Beatrice, må vente med at sige ja til sin italienske forlovede.

Bryllupsklokkerne var sat til at kime den 29. maj. Men grundet coronaudbruddets fortsatte hærgen i Storbritannien udskyder prinsesse Beatrice og den italienske forretningsmand Edoardo Mapelli Mozzi nu at sige ja til hinanden.

En talsperson for parret har givet udtryk for, at brylluppet ikke kommer til at forløbe som planmæssigt på grund af coronavirus.

Bryllup aflyst

Tilbage i marts oplyste det britiske kongehus, at parret ville se på situationens udvikling. Men ifølge flere medier – heriblandt People – er brylluppet nu sat standby.

– De tænker ikke engang på det på nuværende tidspunkt, siger en talsperson til det amerikanske magasin og tilføjer, at planlægningen og en ny dato bliver annonceret, når myndighedernes anvisninger tillader det.

Bryllupsreceptionen skulle have fundet sted i haven omkring Buckingham Palace.

Ifølge det britiske medie Express, skal brylluppet fortsat holdes der og af samme størrelse, som det først var planlagt. Ligeledes kunne talspersonen også fortælle, at det ikke har været et større arbejde at aflyse bryllluppet, fordi invitationerne ikke var sendt ud endnu.

Det forlovede par skulle efter planen vies i Chapel Royal ved St. James Palace. Det er også fortsat planen, når tiden er inde til at afholde brylluppet.

Ramt af fars skandale

Ceremonien blev ellers annonceret med pomp og pragt. Men kort tid efter ramte en skandale af dimensioner den vordende bruds far, prins Andrew, som er søn af dronning Elizabeth.

Sagen centrerer sig om forretningsmanden Jeffrey Epstein, som i august 2019 tog sit eget liv, da han afventede en omfattende retssag om menneskehandel og overgreb på mindreårige.

Prins Andrew og Jeffrey Epstein kendte hinanden. Og prinsen har blandt andet overnattet hos finansmanden.

En kvinde hævdede, at hun som 17-årig blev tvunget til at have samleje med prins Andrew. Prinsen afviste flere gange på det kraftigste – blandt andet i et tv-interview, som af flere iagttagere blev kaldt katastrofalt – at have kendskab til kvinden, selv om der figurerede billeder af de to.

Skandalen førte efterfølgende til, at brylluppet ikke – som ellers planlagt – ville blive tv-transmitteret, og at der desuden heller ikke ville blive brugt offentlige midler på bryllupsfesten.

Prinsesse Beatrice er den niende i arvefølgen til den britiske trone.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu