Endnu et hovedspor åbner efter ulykke

12. marts 2013 16:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Endnu et hovedspor åbner efter ulykke
Billede mangler

Banedanmark forventer at kunne åbne for endnu et af de to hovedspor til dieseltog gennem Kolding Station tirsdag aften, efter et godstog mandag ramte en af bropillerne under broen ved Jens Holms Vej i Kolding og spærrede for togtrafikken.

 

Dermed vil stationen have et spor til eltog, mens dieseltog igen kan bruge begge hovedspor, oplyser Banedanmark i en skriftlig meddelelse.

»Efter at vi i morges fik åbnet det første hovedspor til togtrafik, har vi arbejdet hele dagen og er fortsat i gang med fjerne og udbedre to beskadigede kørestrømsmaster. Desuden har en særlig sportrolje fjernet jord fra det område, hvor der er løbet lidt olie ud,« fortæller sektionschef Søren Thrane.

»Nu skal vi så i gang med at genetablere kørestrømmen på spor 2. Det vil tage lidt tid, for vi skal først have støbt nye fundamenter, som skal hærde, og så skal vi have bygget to nye master, som hver for sig er specielle og derfor ikke er lagervarer. Vi åbner i første omgang for dieseltog og kan endnu ikke sige, hvornår der igen kan køre eltog på begge hovedspor i Kolding,« tilføjer sektionschefen.

Mandag aften blev der åbnet en enkelt vejbane for biltrafik hen over den beskadigede bro, og Banedanmarks broingeniører var tirsdag eftermiddag i fuld gang med at tage mål til den nye pille, der skal støbes på stedet under broen, inden der kan åbnes for trafik i begge vejbaner igen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu