Endnu et it-system i millionklassen forliser

12. marts 2012 11:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Endnu et it-system i millionklassen forliser
Billede mangler

Det har kostet staten 36 millioner kroner at udvikle et it-system, som skulle samle data om hundredevis uddannelsessystemer.
Men tiden er løbet fra it-systemet, som viste sig umuligt at anvende allerede for halvandet år siden, skriver Jyllands-Posten.
Derfor føjes projektet nu til den lange liste af it-systemer, som staten har brugt millioner af kroner på at udvikle for siden at kassere.
Formålet var oprindeligt at lave et såkaldt ressourceregnskab, som sammenlignede data fra landets ungdomsuddannelser og videregående uddannelser – med undtagelse af universiteterne, så skolebestyrelser, politikere, lærere og andre interesserede kunne se, hvilke skoler der var mest effektive, og hvordan de opnåede deres resultater.
Projektet blev tildelt 36 millioner kroner i 2006, men for halvandet år siden viste et pilotprojekt, at det ikke ville fungere, siger direktør i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen i Undervisningsministeriet, Per Hansen.
“Tiden var løbet fra ideen. I 2006 ville institutionerne gerne have sådan et ressourceregnskab bare én gang om året. Men nu vil de have løbende opdateringer på frafald, karakterer, økonomi osv. hele tiden. Derfor dur ressourceregnskabet ikke som model,” siger Per Hansen til Jyllands-Posten.
Undervisningsminister Christine Antorini (S) stopper nu endegyldigt projektet, som blev sat i bero i midten af 2011.
“Der skal ikke anvendes flere midler til et it-projekt, som har et forældet koncept. Alternativet til at stoppe arbejdet nu vil være en risiko for, at endnu flere penge bliver spildt. Projektet har været i gang siden 2006, og det er beklageligt, at det ikke er blevet stoppet noget før. Jeg har derfor også udtrykt min interne kritik i ministeriet,” siger Christine Antorini til Jyllands-Posten.
Kilde: Jyllands-Posten
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu