ANNONCE

Endnu et slagteri ramt af covid-19

31. august 2020 22:52 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

I starten af august lukkede Danish Crown sit slagteri i Ringsted efter corona. Nu er én smittet i Horsens.

Endnu et slagteri ramt af covid-19
Endnu et Danish Crown-slagteri har fået Covid-19 inden for dørene. Denne gang i Horsens. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

En ansat på Danish Crowns slagteri i Horsens er smittet med covid-19.

Det skriver branchemediet Agriwatch.

Slagteriet er selskabets største i Danmark og beskæftiger cirka 1300 ansatte.

Den ansatte er en del af aftenholdet, som nu skal testes tirsdag. Seks ansatte er sendt hjem.

Den smittede har dog ikke været på arbejde siden fredag. Derfor vurderes risikoen for smittespredning til at være lav.

– Vedkommende har endnu ikke haft symptomer, og derfor er risikoen for, at han kan have båret smitte ind på fabrikken forholdsvis lille, i og med at han lod sig teste fredag, fik svaret i går, og derfor ikke har været på fabrikken siden fredag, siger pressechef Jens Hansen til Agriwatch.

Udbruddet i Ringsted

I starten af august blev et andet af selskabets slagteri ramt af et større smitteudbrud.

På slagteriet i Ringsted blev flere end 150 af de ansatte smittet med covid-19. Der er omkring 900 ansatte på slagteriet.

Coronasituationen betød, at slagteriet holdt lukket i to uger. 21. august blev det dog genåbnet. Der var dog sat ind for at begrænse udbruddet.

For at bryde smittekæder indførte koncernen nemlig temperaturmålinger for alle ansatte på Danish Crowns slagterier og fabrikker i Danmark.

Hvis en ansat har en temperatur over 37,8 grader, når personen møder ind, bliver man sendt hjem.

– Vi kan nærmest ikke gøre for meget i bestræbelserne på at bryde smittekæderne og forhindre virussen i at komme ind på vores arbejdspladser, sagde Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork, i den forbindelse.

– Derfor indfører vi nu temperaturkontrol kombineret med nogle få spørgsmål, hvis en medarbejder ligger lige på grænsen til at skulle sendes hjem, sagde han videre.

Fakta

Anbefalinger til personer i risikogrupper

Forebyg kontaktsmitte – sørg for ekstra god hygiejne

– Vær særlig opmærksom på håndhygiejne, når du har rørt typiske kontaktpunkter, som anvendes af mange i det offentlige rum, fx dørhåndtag i butikker, elevatorknapper, dankortterminaler, hæveautomater, håndtag i busser, armlæn på restaurant- og cafestole mv.

– Undgå at røre din næse, mund og øjne, hvis du ikke har rene hænder, da virus typisk smitter fra hænderne til slimhinderne i næse, mund og øjne – men ikke gennem huden.

– Vær særlig påpasselig med hygiejne og rengøring i hjemmet. Rengøring foretages med almindelige metoder og rengøringsmidler, men ekstra hyppigt og grundigt.

– Tal åbent med dine nærmeste pårørende om deres omgangskredse og ’bevægecirkler’, så du kender risikoen ved at give kram til dem.

– Du kan godt give kram til dine allernærmeste, fx partner, børn og børnebørn, men undgå håndtryk, kindkys og kram til andre end dine nærmeste pårørende.

Forebyg dråbesmitte – hold afstand

– Bed andre om at tage hensyn ved at holde afstand.

– Undgå særligt længerevarende ansigt-til-ansigt kontakt.

Begræns situationer hvor du udsættes for smitte

– Undgå samvær med personer, som har symptomer, der kunne være COVID-19, også børn og børnebørn.

– Undgå steder med mange mennesker, fx offentlige transportmidler i myldretiden. Lav dine indkøb når eller hvor, der er færrest i butikkerne

– Overvej din deltagelse i sociale arrangementer og fritidsaktiviteter i forhold til smitterisiko. Bed om hjælp til at aktiviteter gennemføres på en forsvarlig måde.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu