ANNONCE

Energibranche ærgrer sig over regeringen

3. november 2011 08:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Energibranche ærgrer sig over regeringen
Billede mangler

Tilskuddet til energirenoveringer, der skulle have trådt i kraft pr. 1. januar 2012, har regeringen valgt at udskyde. Beslutningen vækker ærgrelse i branchen, da man risikerer, at fokusset på energirenoveringer forsvinder.
 
Den 1. januar 2012 skulle et nyt tilskud til energirenoveringer have trådt i kraft. Men det har regeringen nu valgt at udskyde med ét år – til starten af 2013.
 
Ideen var ellers, at sætte gang i grønne energiløsninger på boligområdet. Men i stedet for har regeringen valgt, at lade boligjobordningen – populært kaldet håndværkerfradraget – løbe indtil udgangen af 2012.
 
Med den pludselige og overraskende beslutning går samfundet og boligejerne glip af en økonomisk gevinst, da energirenoveringer såsom jordvarme, isolering og solceller sænker CO2-udslippet og dermed varmeregningen. Det mener energikonsulent og ekspert i energirenoveringer, Morten Hajn.
 
– Det er ærgerligt, fordi man dels går glip af energirenoveringer, dels går man glip af en økonomisk gevinst, fordi grønne løsninger i en bolig betaler sig. For eksempel vil et hus i 2020 kun bruge en fjerdedel af den energi, som et hus fra 2010 bruger, fortæller han til Energihjem.dk.
 
Morten Hajn fortsætter.
– Når man udskyder energitilskuddet, fjerner man også fokusset på energiområdet, hvilket er en skam. Hvis man for eksempel køber et jordvarmeanlæg til 120.000 kroner, og skifter det ud med et oliefyr, sparer man omkring 10.000 kroner om året. Dermed kan en så stor udgift godt betale sig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu