Energisektor til Thorning: Sæt klimaplan på dagsordenen

27. marts 2013 06:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Energisektor til Thorning: Sæt klimaplan på dagsordenen

Energisektoren vil have faste rammer for, hvordan planerne for EUs klima- og energipolitik ser ud i fremtiden på plads hurtigst muligt.

 

I den såkaldte grønbog, som EU-kommissionen i dag fremlægger, fremgår det ifølge Radio24syv, at EU-landene skal sænke udledningen fra drivhusgasser med 40 procent i 2030 i forhold til niveauet i 2030. Og jo før den målsætning bliver en realitet, jo bedre, lyder det fra energiselskabernes brancheforening Dansk Energi.
»I dag er det markedets realiteter, at kulkraften buldre frem i Europa, og det er på høje tid at der sættes politisk handling bag de pæne ord om grøn omstilling. Derfor opfordrer vi Helle Thorning til, at sætte spørgsmål om 2030 mål på dagsordenen når hun mødes med Merkel, Cameron og de andre stats- og regeringschefer til topmøde d. 22. maj med Energipolitikken på dagsordenen,« lyder det fra Dansk Energis EU-chef Ulrich Bang til Radio24syv.
Grønbogen skal nu diskuteres med industrien og de politiske partnere, før man den 2. juli kan komme med et nyt bud på planen, der tager deres indsigelser med. Og i Dansk Energi ser man gerne, at der hurtigt kommer ro på bagsmækken i forhold til de andre EU-lande, så virksomhederne ved, hvilken virkelighed og hvilke energipriser, de skal tilpasse sig.
»Vi har brug for en hurtig fastsættelse af 2030 mål for energi- og klimapolitikken inden for blandt andet CO2 og vedvarende energi, da det vil sikre øgede grønne investeringer i kraftvarme, energieffektivitet og vedvarende energi,« siger Ulrich Bang fra Dansk Energi.
EU’s grønbog fremlægges officielt klokken 12.30.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu