ANNONCE

Energivenlige huse mere værd

6. november 2011 06:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Energivenlige huse mere værd
Billede mangler

Et hop på A-G skalaen giver helt op til 70.000 kroner ekstra
 
Boligkøbere skeler til energimærket, når de skal købe hus. Hidtil har det dog været svært at sætte tal på, hvor meget mere huset med det gode energimærke skal koste. Men nu har Realkredit Danmark forsøgt at regne på sagen. Økonomerne når frem til, at et spring fra et energimærke til det næste på skalaen fra A-G kan sættes til en ekstra værdi på cirka 70.000 kroner.
Som boligsælger skal man dog ikke per automatik regne med at kunne hente gevinsten. For beliggenhed samt boligens stand og pris spiller stadig en langt større rolle for køberne end energimærket.
– Et ringe energimærke kan oftest rettes op, hvilket er sværere med beliggenhed. Og de samlede månedlige besparelser på energiregningen er trods alt relativt små i forhold til boligens pris eller dyre ombygninger, siger cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig, der står bag analysen.
 Fra D til C = 45.000 kr.
Ifølge udregningen koster det i snit 8.600 kroner at opvarme et A-mærket hus, hvorimod man i et F-mærket hus skal op med i snit 19.400 kroner.
Direkte omregnet betyder forskellen i opvarmningsudgifter, at en sælger burde kunne tage 45.000 kroner mere for eksempelvis et C-mærket hus end for et D-mærket hus med udgangspunkt i et fastforrentet lån. Med et afdragsfrit lån, stiger forskellen til cirka 70.000 kroner fra et energimærke til det næste.80 % bider mærke i mærket
En undersøgelse fra ejendomsmæglerkæden home bekræfter, at energirigtige huse står meget højt på ønskelisten, når danskerne er på jagt efter ny bolig.
 
Hele 74 procent af danskerne svarede i undersøgelsen fra 2010, at et lavt energiforbrug har ’stor betydning’, og ni procent siger endda, at det har ’afgørende betydning’. Mere end otte ud af ti svarede altså, at de vil lægge markant vægt på, hvad det koster at varme huset op.
Siden 2006 har over en kvart million ejendomme fået et energimærke.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu