Engell: Energiaftale ydmyger Enhedslisten

14. marts 2012 14:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Engell: Energiaftale ydmyger Enhedslisten
Billede mangler

Det er en sejr for både regeringen og Venstre, når vi inden for få dage ser en bred energiaftale blive offentliggjort.
Det fastslår politisk kommentator Hans Engell.
“Jeg er ikke i tvivl om, at der kommer en aftale,” konstaterer han, og tilføjer:
“Regeringen er den største vinder, fordi den kan bruge aftalen til at vise, at man rent faktisk kan arbejde bredt og hen over midten. Samtidig kan Venstre bruge den til at afværge beskyldninger om, at de hænger i hængekøjer.”
Omvendt er aftalen endnu “en ydmygelse” af Enhedslisten, mener Hans Engell, som peger på, at partiet fra starten lovede regeringen at støtte, hvad regeringen måtte fremlægge. I stedet har man måtte se klima- og energiministeren, Martin Lidegaard, gøre den ene tilnærmelse efter den anden over for Venstre og Konservative.
“Regeringen kunne allerede for længst have lavet en aftale på plads med Enhedslisten, men valgte at gå efter det brede samarbejde. Og det er et signal om, at Enhedslisten er gode nok til at holde ministerbilerne rullende, men de kan ikke bruges til de store forkromede reformaftaler,” siger han.
Enhedslisten skal heller ikke regne med, at den kommende tid bringer nye store sejre. Hans Engell vurderer, at de hverken kommer med i trepartsforhandlingerne, skattereformen, eller udenrigs- og forsvarspolitikken. Så sent som i går blev smidt ud af forhandlingerne om fleksjob og førtidspension.
Den helt store sejrherre ved energiforhandlingerne er dog Martin Lidegaard.
“Han har kørt et meget dygtigt forhandlingsforløb. Han får rosende ord hele vejen rundt,” slutter Engell.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu