ANNONCE

Engell: Vestager skal vise mere empati

18. august 2012 13:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Engell: Vestager skal vise mere empati
Billede mangler

“Sådan er det jo” – fire ord, som har efterladt De Radikales leder, Margrethe Vestager, med et ry som en kynisk politiker.
Det mener kommentator Hans Engell.
– Hun er gået over stregen med den bemærkning. Der er en forventning om, at politikere, som træffer beslutninger om folks økonomi, viser forståelse for de berørte. Det er det, Vestager ikke har gjort, siger Hans Engell.
Udmeldingen faldt på partiets sommergruppemøde onsdag og knyttede sig til spørgsmålet om de mange tusinde danskere, der mister deres dagpenge fra 1. januar.
Den radikale økonomi- og indenrigsminister er lørdag under beskydning i Politiken fra flere medlemmer i partiets bagland.
Blandt andet udtaler tidligere landsformand og nuværende hovedbestyrelsesmedlem, Søren Bald:
– Hvis man udtaler sig på den måde, må det bero på, at man prioriterer økonomi højere end empati. Det synes jeg ikke, man anstændig vis kan være bekendt, i forhold til at man administrerer andres menneskers liv eller vilkårene for dette liv.
Selv om flere i baglandet kræver en opblødning i dagpengestramningerne, som De Radikale indgik forlig om med Dansk Folkeparti og VK-regeringen i 2010, vurderer Hans Engell, at den personlige kritik af Vestager er mere alvorlig.
– De Radikale er vel nok det parti, som er mest stålsat på at gennemføre de her stramninger. Så selv om nogle af kritikerne går ind i substansen, så er det først og fremmest Vestagers udmelding, der vækker anstød, siger han.
– Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi ser partiet gå tilbage i meningsmålingerne efter det her. Og Vestager må rette op, ellers smutter vælgerne, tror jeg.
Hans Engell tror dog ikke, at Margrethe Vestager vil undskylde sine ord.
– Men hun må skrive sig bag øret, at hun er nødt til at vise mere forståelse for folks situation.
Margrethe Vestagers Facebookprofil er i løbet af ugen blevet overrendt af vrede indlæg, hvor brugerne kalder hende arrogant og egoistisk.
Et enkelt indlæg, hvor Vestager beskrives som et “arrogant og kynisk menneske” rundede torsdag eftermiddag helt ufattelige 30.000 støtteerklæringer, de såkaldte “likes”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu