Engell: Vestager udstiller problemerne

14. juni 2012 11:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Engell: Vestager udstiller problemerne
Billede mangler

Det vækker undren, at regeringens nummer to, Margrethe Vestager ser sig nødsaget til at tage statsminister Helle Thorning-Schmidt i forsvar.
Det gør hun i en tale i dag på Folkemødet på Bornholm. Pointerne i talen er dog beskrevet i Berlingske Tidende, hvor Vestager bl.a. siger, at mediebilledet af statsministeren i øjeblikket viser “en uhørt underkendelse” af Helle Thorning-Schmidt.
Og den strategi er bemærkelsesværdig mener politisk kommentator Hans Engell.
– Det er en meget markant melding, som kommer fra den radikale leder, fordi hendes udtalelser i den grad understreger den krise, som regeringen og Socialdemokraterne befinder sig i. Hvis alt fungerede så ville sådanne udtalelser være overflødige. Men hun viser dog, at hun er loyal overfor projektet, siger Hans Engell til Newspaq.
Han mener dog, at Vestager også har en anden dagsorden for at gå ud og stå på mål for Helle Thorning.
– Hvis regeringen taber næste valg, hvilket meningsmålingerne viser, så vil det også være et stort nederlag for Det Radikale Venstre. Derfor kan man også tolke hendes tale som ‘vi er alle i samme båd-talen’, siger Engell.
Problemet for regeringen er især løftebrudsdiskussionen og at regeringen har svært ved at komme igennem med sin politik, mener kommentatoren.
– Og det gør det heller ikke bedre, at Pia Kjærsgaard i dag kalder Vestagers melding for “dødskysset”.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu