Engelsk ex-landstræner: Laudrup favorit til kæmpepris

14. marts 2013 21:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Engelsk ex-landstræner: Laudrup favorit til kæmpepris
Billede mangler

Man skal på det nærmeste have levet under en sten de seneste ni måneder, hvis man har misset Michael Laudrups store succes i Swansea. Den danske manager har ført den undseelige walisiske klub til Capital One Cup-trofæet og en flot midterplacering i Premier League.

 

Laudrup er blevet hyldet fra alle sider for succesen, og tidligere på ugen tilsluttede også managerkollegerne sig hyldestkoret. Det gjorde de ved at udpege ham som den mest imponerende manager hidtil i denne sæson.

Det er dog ikke denne ‘midtvejskåring’, der tæller for en manager i England. Når det gælder personlig hæder og ære, batter kun én titel for alvor. Titlen som Årets Manager – Barclays Manager of the Season. 

Her står Laudrup også godt. Bevares, André Villas-Boas og Sir Alex Ferguson har også imponeret, men Laudrup er den måske største favorit. Det mener én, der burde vide det. Formanden for de engelske managers forening, den tidligere engelske landstræner Howard Wilkinson. 

– Lige nu er Laudrup i en god position, men det er et langt løb, og jeg tror ikke, Alex Ferguson har givet op endnu. Det er et maraton at vinde den titel. Den pris er så eftertragtet, fordi det er dine kolleger, der bestemmer, hvem der skal vinde. Og de ved alt. De kender din formand, din bestyrelse, dit lønbudget og dine problemer med spillere og skader. Får du en pris fra dem, får du den fra Toppen af Poppen, siger Wilkinson.

Tidligere torsdag kunne Howard Wilkinson på sporten.dk fortælle om Michael Laudrups popularitet blandt de øvrige managers i Premier League. Lige præcis dét faktum kan hjælpe danskeren til det eftertragtede trofæ, som sidste år gik til Newcastles Alan Pardew. 

Hans status er meget høj blandt Premier Leagues managers. Vi er kun ni måneder inde i hans karriere her i England, men lige nu synes alle hans kolleger, at han gør et meget flot stykke arbejde, forklarer Howard Wilkinson, der også selv kun har rosende ord til overs for Swansea-manageren.  – Han er en god historie for fodbolden, fordi han er en verdensklassespiller, der blev til en rigtig dygtig manager. Det sker meget sjældent. Han bruger ikke sine evner som spiller til at få tingene til at ske. I stedet bruger han den dygtighed, han har som manager, slutter Wilkinson.

Prisen som Årets Manager i Premier League blev uddelt første gang i sæsonen 1993/94. Her vandt Alex Ferguson. Det har han i alt gjort vanvittige 10 gange. Nu kan en dansker for første gang gøre den skotske legende kunsten efter.   

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu