Engelsk pres 6’eren: Tog indslag af

21. januar 2013 12:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Engelsk pres 6'eren: Tog indslag af
Billede mangler

‘The Secret Footballer’ er et pseudonym. Bag ved dette gemmer der sig i virkeligheden en engelske professionel fodboldspiller, som over længere tid har skrevet og fortalt historier i avisen The Guardian. Det er ikke bare små ligegyldige anekdoter fra et trivielt liv som fodboldspiller, men saftige afsløringer fra kulissen af sporten.

Faktisk er fortællingerne så interessante, at fodboldkollegaerne i branchen givetvis ikke er enorme fans af ‘The Secret Footballer’. Derfor ville det også være giftigt for denne at få afsløret sin sande identitet. Ikke desto mindre var det præcis hvad skete søndag eftermiddag på den danske Tv-station 6’eren.

Her rullede et indslag af skærmen, hvor den danske journalist Kian Fonoudi i bedste Sherlock Holmes-stil gik på jagt efter fodboldspilleren bag ‘The Secret Footballer’. Undervejs blev de potentielle navne indsnævret, og til sidst stod Sheffield United-spilleren Dave Kitson tilbage.

Ham havde journalist Kian Fonoudi så sat i stævne til et interview. Dave Kitson fortalte ikke selv, at han var ‘The Secret Footballer’, men efterfølgende var seerne ikke i tvivl om, at Kitson måtte være manden bag pseudonymet. Kian Fonoudi havde nemlig selv lagt to og to sammen og sammenlignet Dave Kitsons udtalelser i interviewet med 6’eren med nedskrevne citater fra ‘The Secret Footballer’. Sammenfaldende var tydelige, og der kunne ikke være tvivl, Dave Kitson ER ‘The Secret Footballer’.

6’eren var så glade for deres afsløring, at den også gjorde sig den ulejlighed at producere en engelsk version af deres oprindelig danske indslag, så den britiske offentlighed ville blive bekendt med ‘The Secret Footballer’s identitet. Men forsøget på at udbrede kendskabet nåede altså også til Sheffield United og Dave Kitson, og det fik dem til at reagere.

Den engelske klub og deres angriber kontaktede således 6’eren og gjorde dem det klart, at det ikke behagede hverken dem eller Dave Kitson at se ham afsløret. Advokaterne gjorde sig klar, hvis ikke TV-stationen trak indslaget tilbage omgående.

Derfor kunne de danske og engelske seere lige pludselig ikke længere finde indslaget på 6’erens hjemmeside. Forklaringen kom manden bag indslaget selv med via sin Twitter-profil.

– For dem som undrer sig over hvorfor linket ikke duer mere, så r d fordi vi er blevet truet med bål og brand. D understreger bare min pointe, skrev journalist Kian Fonoudi søndag eftermiddag.

Dagen efter uddyber 6’erens bagland deres bevæggrund for tilbagetrækningen.

– Det er korrekt, at vi har fået en henvendelse fra Dave Kitsons klub, Sheffield United. De har sendt en e-mail til os, hvor de fortæller, at de er utilfredse med vores indslag. Derfor har vi nu valgt at pille indslaget af vores hjemmeside, mens vi tænker os om, siger Jes Holm Andersen, der er sportschef på SBS TV, som står bag 6’eren.

Jes Holm Andersen vil ikke uddybe, hvad han helt præcist mener med ‘mens vi tænker os om’.

– Det har jeg ingen kommentarer til. Vi vil kigge på, om vi på nogen måde har gjort noget galt og overveje, hvor vi står i sagen. Mens vi gør dette, så er der ingen grund til, at indslaget skal ligge offentligt tilgængeligt.

– Jeg anser ikke det her som en dramatisk historie. Indslaget var et bud på, hvem der kunne være ‘The Secret Footballer’. Det har ingen større vægt i den virkelige verden. Nu bad Sheffield United os om ikke at bringe indslaget, og så reagere vi på deres pæne henvendelse, siger SBS sportschef, Jes Holm Andersen, til Sporten.dk.

Journalisten bag indslaget har ikke selv lyst til at berette yderligere om sagen til Sporten.dk.

– Jeg er fuldstændig enig med 6’erens og Jes Holm Andersens strategi. Jeg ville ønske, at jeg kunne uddybe historien og bringe flere nuancer ind i den her sag, men jeg accepterer fuldt ud denne måde at håndtere det hele på, siger Kian Fonoudi.

Afsløringen af ‘The Secret Footballer”s identitet på 6’eren har ikke for alvor nået at brede sig til de engelske medier. Lige nu gør Sheffield United og Dave Kitson så også deres til, at det ikke kommer til at ske med dem som hovedpersoner. Derfor fortsætter jagten på den hemmelige fodboldspiller sandsynligvis også fremover, og diverse dedikerede sites kan hellige sig opgaven lidt endnu.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu