Engelske medier hylder Laudrup

25. februar 2013 09:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Engelske medier hylder Laudrup
Billede mangler

Michael Laudrups Swansea-hold udspillede søndag aften Bradford i Capital One Cup-finalen med 5-0 og fuldendte, allerede langt før sæsonafslutningen i Premier League, en flot sæson. De engelske medier er dagen efter ikke bange for at tilskrive en stor del af den ære til den danske manager.

– Han har flyttet Swansea fremad og har et rygte, der giver genlyd i international fodbold. Hans triumf vil kun forstærke det. Sejren i Capital One Cuppen havde Laudrups fingeraftryk på sig, og Jenkins’ (Swanseas formand, red.) forsvarlige ledelse over sig, og de er værdige vindere af en flot turnering, skriver BBCs fodboldredaktør Phil McNulty.

Det er en fantastisk forvandling for Swansea, der for under ti år siden, var på konkursens rand, og var tæt på at rykke ud af divisionerne. Efter et nyt spilkoncept, der blev implementeret helt tilbage fra holdets tid i League 1, har klubben nu med søndagens titel løftet sig til toppen af engelsk fodbold.  

Den engelske avis The Guardian skriver, at Michael Laudrup har gjort sit hjemmearbejde godt, efter han overtog trænersædet i klubben og har nu fuldendt Swanseas eventyr.

– Kenny Jackett, Roberto Martínez og Brendan Rodgers har alle haft deres andel i Swanseas succes, men Laudrup har løftet klubben til et nyt niveau, skriver avisen, og samme hyldest lyder fra The Telegraph: – De gjorde det fantastisk, pillede Bradford fra hinanden med skånselsløs præcision, og Swansea vandt med stil. En spillefilosofi af Roberto Martinez, der blev forbedret af Brendan Rodgers, og skærpet og gjort hurtigere under Laudrup, bar frugt på Wembley på smukkeste vis, skriver avisen.

Det store gennembrud for det ‘nye’ Swansea-hold kom i sidste sæson, hvor Brendan Rodgers førte holdet frem til en flot 11. plads i Premier League, så der var pres på Laudrup, da han kom til i sommer. Men det pres rystede Laudrup på flotteste vis af sig med sejren på Wembley. 

 – Da Laudrup kom til, var der nogen der frygtede, at han ville lide af anden sæson-syndromet i Premier League, men hans modsvar har været imponerende. Med fodboldspil, der indeholder de klassiske dyder om hurtigt spil og et stort behov for at besidde bolden, skaber holdet mange angrebsmuligheder. I går skabte kombinationen af disciplin og individuelle færdigheder som forventet en ulige kamp fra starten, skriver sportschef på The Independent, James Lawton.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu