Enhedslisten: Ærgerligt at det står så sløjt til i S

9. marts 2013 17:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Enhedslisten: Ærgerligt at det står så sløjt til i S
Billede mangler

Den historisk dårlige tilslutning til Socialdemokraterne bliver mødt med ærgrelse, men ikke overraskelse, hos Enhedslisten.

 

Gruppeformand Per Clausen (EL) mener, at vælgerne straffer Socialdemokraterne for partiets højredrejning.

»Det er ærgerligt, at det går så dårligt for Socialdemokraterne, for det betyder jo, at vi risikerer at få en regering under Lars Løkkes ledelse efter næste valg. Men Socialdemokraterne fører en politik, som betyder, at de taber næste valg. De fører en borgerlig og en højreorienteret politik, og derfor er det ikke så underligt, at de taber stemmer, siger han.

I den seneste måling, som Gallup har foretaget for Berlingske, svarer blot 17,1 procent af vælgerne, at de ville sætte kryds ved liste A, hvis et valg var aktuelt. Og man skal helt tilbage til folketingsvalget i 1898 for at finde en lige så ringe tilslutning til det gamle arbejderparti.

Men selv om Per Clausen beklager, at det går så dårligt for Socialdemokraterne, skal partiet ikke forvente, at Enhedslisten vil være mindre kritisk over for partiet fremover, påpeger han.

»Jeg synes ikke, at vi skal være mindre hårde ved dem. Når de kommer med et udspil, der vil tage penge fra kontanthjælpsmodtagere og SU-modtagere og give dem til skattelettelser til erhvervslivet, jamen så er der jo ikke andet at gøre end at kritisere dem. Vi står ved de synspunkter, vi havde under valgkampen, og det ville klæde Socialdemokraterne at gøre det samme, siger han og tilføjer:

»Vi har det tilbud til Socialdemokraterne, at hvis de vil tage udgangspunkt i de politiske synspunkter, som de førte valgkamp på, så kan vi sikkert sagtens lave politik sammen. Problemet er, at Socialdemokraterne i høj udstrækning har overtaget Venstres politik og måske endda på nogle områder er gået længere end Venstre. Og det kan man ikke forvente, at vi skal samarbejde om. Jeg tror heller ikke, det ville gavne nogen, hvis Enhedslisten tilsluttede sig, at der skal føres borgerlig politik i Danmark, det vil kun betyde flere tab af stemmer fra venstrefløjen og yderligere forvirring.«

Selv står Enhedslisten i målingen til den største tilslutning, Gallup nogensinde har registreret. Det glæder naturligvis gruppeformanden, som mener, at det sender et signal til regeringen om, at den bør slå væk fra den midtersøgende kurs.

»Det er positivt, at vi står til at gå frem. Det opfatter jeg som en klar tilkendegivelse om, at der er mange, der er enige med os i, at man kan føre en anden politik end den regeringen fører, siger Per Clausen.s

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu