Enhedslisten forsætter kampen for gratis bankkonti

31. januar 2013 10:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Enhedslisten forsætter kampen for gratis bankkonti
Billede mangler

Hvis staten kræver, at alle danskere skal have en konto i banken, så skal det også være gratis.

 

Det er budskabet fra Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), der slet ikke er tilfreds med regeringens indsats for at sikre alle danskere en gratis konto.

– Vi synes ikke, man kan acceptere, at man har et system, hvor staten pålægger borgerne at have en Nemkonto, og derefter viser det sig, at man skal betale et eller andet gebyr, siger han.

Efter flere ugers heftig debat om, at Danske Bank vil til at opkræve et gebyr for at have en konto fra de økonomisk svagest stillede kunder, mødtes erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) onsdag med bankernes brancheorganisation, Finansrådet. Resultatet blev, at der oprettes en hotline, som kan hjælpe bankkunder, der oplever besvær med at få en indlånskonto, og en »fælles forståelse« af, at alle borgere i Danmark har ret til en indlånskonto på »fair og rimelig vilkår«, som Annette Vilhelmsen udtrykte det.

Men det får ikke Enhedslisten til at stoppe kampen for danskernes ret til en gratis konto.

– Vi vil fremsætte et lovforslag i Folketinget om, at alle mennesker skal sikres en Nemkonto, siger Per Clausen, der peger på, at det kan ske ved, at man pålægger bankerne at tilbyde kunderne en gratis Nemkonto. Alternativt må Nationalbanken påtage sig opgaven.

– Når staten har besluttet, at alle mennesker skal have en Nemkonto, så må staten også sørge for, at der er en Nemkonto, og det kunne for eksempel være Nationalbankens opgave at stille det til rådighed, siger han.

Per Clausen mener ikke, at bankerne har strakt sig nok i forhold til at løse problemet.

– Finansrådet har ingen indrømmelser givet til Annette Vilhelmsen, så hvad, der gør, at hun er tilfreds, er fuldstændig ubegribeligt, siger Per Clausen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu