ANNONCE

Enhedslisten: Kald os bare støtteparti

16. august 2012 15:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Enhedslisten: Kald os bare støtteparti
Billede mangler

Luften mellem Enhedslisten og regeringen har hen over sommeren været lige så kold som vinden fra de mange lavtryk, der har lagt en dæmper på vejret.
Derfor varmer udmeldingerne fra SF’s sommergruppemøde hos venstrefløjspartiet. Her slår SF’s formand, Villy Søvndal, nemlig fast, at SF helst vil lave finanslov med Enhedslisten.
Og samtidig gør SF-toppen det klart, at der skal findes en løsning for de arbejdsløse, der mister deres ret til dagpenge efter nytår som konsekvens af den forkortede dagpengeperiode, der blev vedtaget under den tidligere regering.
– Det problem skal løses. Først og fremmest ved at folk kommer i arbejde, men også ved at man finder løsninger for dem, der ikke kommer i arbejde. Vores udgangspunkt er, at vi ligger tæt på SF, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.
SF’s regeringspartner De Radikale har ellers budt de borgerlige op til vals om finansloven.
– Regeringen må selv finde ud af, hvad den mener. Men Vestagers ønske om at lave finanslov med partier, der ikke har noget højere ønske end at vælte regeringen, forekommer mig kamikaze-agtig, siger Per Clausen.
Spændingerne mellem regeringen og Enhedslisten kulminerede, da regeringen kort før sommerferien højst overraskende landede en aftale om skattereform med Venstre og Konservative.
Den manøvre kaldte Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, for en “svinestreg”.
– Vi er ikke længere støtteparti for regeringen, vi er i opposition, sagde hun harmdirrende.
Men SF-toppens fremstrakte hånd fra sommergruppemødet bliver – sommerens konflikter til trods – taget vel imod hos Enhedslisten.
Spørgsmål: Betyder det, at man igen kan kalde jer støtteparti for regeringen?
– Vi går til forhandlinger med henblik på at lave en finanslovaftale for at opnå resultater. Det er vigtigere at holde fast i, end om man kalder os det ene eller det andet, siger Per Clausen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu